USV zondag op bezoek bij Pesse.

Bij USV stond iedereen zondag toch wel even beteuterd te kijken. In plaats van een sprong naar boven te maken werd het bordje van USV na afloop helemaal in het onderste vakje van het standenbord geschoven. USV kreeg de verfoeide rode lantaarn natuurlijk vooral door zelf te verliezen van Asser Boys. De uitslagen op de andere velden deden de rest. Sportpark Hulsterlanden bleek afgelopen seizoenen voor tegenstanders vaak een lastig te nemen horde. Terwijl USV buiten de deur vaak wat minder uit de verf kwam. Maar gek genoeg werden de drie punten tot nu opgehaald bij LEO in Loon terwijl de drie thuiswedstrijden stuk voor stuk resulteerden in een nederlaag. Zondag gaat USV proberen de onderste plaats te verlaten. Dat moet gebeuren in Pesse. De debutant in de derde klasse staat er beter voor. Sterker nog, de ploeg verzuimde zondag te profiteren van de misstap van koploper Ruinen. Pesse bleef steken op plek twee na de 1-1 op eigen veld tegen LEO. 

Even voorstellen: Pesse

Pesse kenden we bij USV vooral als woonplaats van de markante ex-trainer Henk Metselaar. Voor de competitie werd nooit tegen elkaar gespeeld. Totdat USV in het seizoen 2016/2017 werd ingedeeld in de vierde klasse van district Noord, met Pesse als een van de tegenstanders. De nieuwe omgeving beviel goed. USV werd dat seizoen kampioen, Pesse eindigde in de subtop. Afgelopen voorjaar maakte ook Pesse de sprong naar de derde klasse. Een primeur. Pesse promoveerde via de nacompetitie na een spectaculaire overwinning op Muntendam. Het werd 6-3 na verlenging. Pesse brengt op zondag drie en op zaterdag twee seniorenteams op de been. Bij de jeugd is de club in de meeste leeftijdsgroepen wel met een team actief. Verder wordt er in de zaal gespeeld, zijn er 7 tegen 7 teams en zoals overal is er ook in Pesse meisjes- en vrouwenvoetbal. 

Historie Pesse - USV

Het tot nu toe enige onderlinge competitieduel in Pesse werd gespeeld op zondag 15 november 2016. USV nam de punten mee. Dat ging niet vanzelf tegen de taaie thuisploeg, met de ervaren Arjan Kleine als grote inspirator. In de eerste helft was USV verreweg de bovenliggende partij. Met aantrekkelijk voetbal werd menigmaal het doel van keeper Ronald Zwets bestookt. Mede door een aantal fabuleuze reddingen van deze doelman bleef de brilstand tot de 45e minuut op het scorebord staan. Toen profiteerde Ron Meijerink van een afgeslagen bal uit een corner en was ook Zwets kansloos, 0-1. Na de pauze tapten de gastheren uit een ander vaatje. Met veel energie verscheen Pesse een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Martijn Scheper. Samen met zijn verdediging hield hij zijn doel echter keurig schoon. Omdat de 0-2 van Rick Timmerman tot ieders verbazing werd afgekeurd, bleef Pesse het proberen. Maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 0-1.

De nieuwe editie van Pesse - USV begint zondag om 14.00 uur op het plaatselijke sportpark. Adres: De Marke, 7933 RD Pesse. Scheidsrechter is M.T. Koning.

Geen bus naar Pesse

USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Daar valt het uitje van komende zondag naar Pesse NIET onder. Dus iedereen is aangewezen op eigen vervoer of carpool. Heen en terug in totaal 63 km. 

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Het wordt een druk programma. Zaterdag wordt vanaf 8.30 uur het ontbijt onder meer verzorgd door USV JO9-1 en USV JO12-1. USV JO11-1 en USV MO13-1 komen er direct achteraan. Ook is er een Kaboutertraining en een rondje 4 tegen 4. Rond de lunch komt USV JO17-1 in actie. En tegen theetijd gaan om 14.30 uur USV 2 (zat) en USV MO17-2 van start. Zondagmorgen om 10.00 uur spelen USV 2 tegen Wacker en USV 3 tegen Dedemsvaart allebei een thuiswedstrijd. 

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Beeld uit de wedstrijd van bijna drie jaar geleden. Kay Huzen duelleert in de lucht met verdedigers van Pesse. 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!