Zondag USV thuis tegen FC Assen.

Ook in Pesse stond USV zondag na afloop met lege handen. Vooral in de fase direct na rust leek USV op weg naar een resultaat, maar toen de treffer aan de andere kant viel, was de wedstrijd meteen ontdaan van alle spanning. Waardoor USV hekkensluiter blijft. Ook FC Assen, de tegenstander van komende zondag, kent met 4 punten uit 6 duels een schrale start. Voor beide ploegen zijn de belangen dan ook identiek. Om de middenmoot niet nu al uit het zicht te verliezen, volstaat eigenlijk alleen een overwinning. Er is nog een opvallende overeenkomst tussen beide ploegen. Punten werden tot nu toe alleen op vreemde bodem behaald. Thuisclub USV is dan ook extra gewaarschuwd.

Spits Ron Meijerink keerde zondag terug in de basis en zette USV op voorsprong. 

Even voorstellen FC Assen

Door voorgangers werd er al vanaf 1925 gevoetbald. De officiële oprichting was in 1946 terwijl in 1972 afscheid werd  genomen van de naam SC Assen om vanaf dan verder te gaan als FC Assen. De club kende lastige tijden, maar krijgt sinds de verhuizing van Stadsbroek naar de wijk Kloosterveen steeds meer kleur op de wangen. Aan de westkant van Assen is dat vooral te merken aan de groeiende jeugdafdeling. Zo heeft de club meerdere teams in de O-19 (2), O-17 (4) en O-15 (6). Uiteindelijk moet deze ontwikkeling vertaald worden naar de senioren. Om de jeugd extra te binden wordt er behalve op zondag ook prestatief op zaterdag gespeeld. Het is nog maar 2 seizoenen geleden dat de zondagtak van  FC Assen in de 1e klasse speelde. Maar door twee degradaties op rij zijn de geelzwarten nu een van de tegenstanders van USV in de 3e klasse.

Historie USV en FC Assen

Beide ploegen speelden nog nooit tegen elkaar. De primeur op sportpark Hulsterlanden begint om 14.00 uur. Scheidsrechter is G.W.M. (Gerard) Wesselink.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Er is zaterdag genoeg te doen. Vanaf 8.30 uur wordt het ontbijt onder meer verzorgd door USV JO9-1 en USV JO12-2. Rond lunchtijd komen onder meer USV JO13-1 en USV MO17-2 in actie. En tegen theetijd gaan om 14.30 uur USV 2 (zat) en USV MO19-1 van start. Zondagmorgen om 10.00 uur speelt USV 2 thuis tegen BEW, ook blauwwitten, maar dan uit Vledder.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

        

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!