USV zondag op bezoek bij Olyphia

In een aantrekkelijk duel deed USV zondag de laatste plaats van de ranglijst over aan FC Assen. En dat zorgde voor de nodige opluchting op sportpark Hulsterlanden. Hoewel we nog in de beginfase van het seizoen zitten, mag de wedstrijd van komende zondag tegen Olyphia voor beide clubs toch een soort van sleutelduel worden genoemd. De ploegen staan met 6 uit 6 precies gelijk. Zelfs het doelsaldo komt overeen. De winnaar kan verder naar boven kijken, de verliezer blijft onderin hangen. Olyphia pakte tot nu toe de punten dankzij veel veerkracht bij Oldeholtpade terwijl in eigen huis Steenwijk ruim werd geklopt. Vorig week kreeg Olyphia ruim klop bij Dwingeloo.

1920 Niek fc Assen
Niek Ekkelenkamp in een luchtduel met de doelman van FC Assen. De linksback maakte zondag een sterke rentree na zijn blessure.  

Even voorstellen: Olyphia
De club uit de Friese gemeente Weststellingwerf werd opgericht in 1928. In dat jaar werden de Olympische Spelen in Amsterdam gehouden. De oprichters werden met de naamgeving hierdoor geïnspireerd. De plaatselijke hoefsmid kreeg opdracht om speciale speldjes te maken, maar die maakte een spelfout. Waarmee de naam Olyphia is verklaard. De club heeft 3 seniorenteams, 2 juniorenteams en 3 pupillenteams. De vrouwen zijn op vrijdagavond actief zijn. Olyphia degradeerde vorig seizoen uit de 2e klasse. Dit na een onafgebroken verblijf van 7 jaar. Een record. De club speelde wel vaker op dat niveau, maar nog nooit zo lang achtereen. Het huidige sportpark Spokedam is al sinds 1968 de thuisbasis van de groenwitten.

Historie Olyphia- USV
Daar kunnen we kort over zijn. Want zondag spelen beide ploegen voor het eerst tegen elkaar. De primeur is op sportpark Spokedam, Elsweg 18, 8391 KB Noordwolde. Scheidsrechter is W. van der Kamp.

Geen bus naar Noordwolde
USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Daar valt het uitje van komende zondag naar Olyphia NIET onder. Dus iedereen is aangewezen op eigen vervoer of carpool naar Noordwolde. Heen en terug in totaal 93 km.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Een druk programma op zaterdag. Dan wordt vanaf 8.30 uur het ontbijt onder meer verzorgd door USV JO8-1 en USV JO12-2. USV JO8-2, USV MO17-1 en USV JO12-1 komen er direct achteraan. Ook is er een Kaboutertraining. Rond de lunch komen USV JO17-2 en USV JO15-3 in actie. En tegen theetijd gaan om 14.30 uur zowel USV JO19-1 als USV MO19-1 van start. Zij krijgen bezoek uit Bruchterveld en Zwolle. Zondag is het rustig op sportpark Hulsterlanden. Alle teams spelen uit.

Compleet wedstrijdprogramma
Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!