Zondag USV thuis tegen DIO Oosterwolde.

Dankzij twee overwinningen op rij heeft USV een mooie sprong gemaakt op ranglijst en is nu koploper van het tweede rijtje. Na een weekend vrijaf komt zondag met DIO een sterke tegenstander op bezoek. De ploeg uit het Friese Oosterwolde staat op de tweede plaats. En dat is extra knap nu voor DIO eigenlijk alleen de eer op het spel staat. Want door een volledige samensmelting met dorpsgenoot De Griffioen komt het einde van een periode van bijna 100 jaar zondagvoetbal nu snel in zicht. Volgend seizoen is DIO definitief geschiedenis.

Even voorstellen DIO

De voetbaltak van Door Inspanning Ontspanning is onderdeel van de al in 1925 opgerichte omnivereniging in de hoofdplaats van de Friese gemeente Ooststellingwerf. De leden doen er ook aan gymnastiek, korfbal en volleybal. De voetballers speelden jaren op hoog niveau in de 1e klasse. Voor het laatst in het seizoen 2011/2012. DIO doet met 3 seniorenteams mee aan de competitie. De jeugd van DIO is ondergebracht in JV Oostenburg. Een samenwerking met De Griffioen en FC Fochteloo. Nu alle lichten voor fusie met De Griffioen op groen staan, houdt DIO aan het einde van dit seizoen op te bestaan. En daarmee het zondagvoetbal in Oosterwolde.

Historie USV en DIO

Vorig seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar voor het eerst in de competitie. Op 23 september ging het zo: Met doelman Martijn Scheper in een glansrol wist USV de ouverture van het seizoen in winst om te zetten. Dat ging niet vanzelf. USV begon prima, had voortdurend de controle en de beste kansen. De 1-0 na precies een half uur was dan ook verdiend. Na een mooie aanval had Leon Kooiker op links oog voor Thijmen Stegeman. Op de lage inzet van de middenvelder had DIO doelman Gevero van de Veen geen schijn van kans. Terwijl het maar bleef plenzen was DIO na rust de bovenliggende partij. Vooral Robin Bos was voortdurend dreigend, maar trof met Dennis van der Veen een andere uitblinker voortdurend op zijn weg. En anders was daar wel keeper Schepers. Ook toen DIO in de slotfase na een rode kaart met 10 man verder moest, hing de zo gewenste 3-punter voortdurend aan een zijden draadje. De opluchting was dan ook groot toen Leon Kooiker na goed voorbereidend werk van Ron Meijerink in minuut 90+4 de wedstrijd definitief besliste (2-0).

Goed slidingweer vorig seizoen tijdens USV- DIO.

De tweede en hoe dan ook laatste editie van USV- DIO begint zondag om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Scheidsrechter is M. de Lang. 

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Zaterdag is het zowel ’s morgens als ’s middags volle bak. Vanaf 8.30 uur wordt het ontbijt onder meer verzorgd door USV JO9-1 en USV JO8-2. Er is een Kaboutertraining en rond lunchtijd komen onder meer USV JO15-2 , USV JO17-1 en MO15-1 in actie. En tegen theetijd gaan vanaf 14.00 uur USV JO15-1, USV MO19-1 en USV 2 (zat) van start. Zondag speelt alleen USV 1 thuis. 

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!