USV zondag op bezoek bij Oldemarkt.

USV liet afgelopen zondag de uitslag van de dag noteren. DIO Oosterwolde, toch de nummer 2 van de ranglijst, werd op sportpark Hulsterlanden met maar liefst 6-0 opgerold. USV was en bleef koploper van het tweede rijtje, maar kreeg door de riante zege duidelijk zicht op de bovenste helft van de ranglijst. Hoewel dat verre van een makkelijke klus is, zal USV er alles aan doen om zondag die stap te zetten in en tegen Oldemarkt. Deze tegen-stander heeft net als USV 12 punten, maar nog een extra wedstrijd tegoed. Oldemarkt zette zondag in Loon LEO met 0-3 opzij. 

Even voorstellen: Oldemarkt

Oldemarkt is van 24 april 1932 en mag dus een generatiegenoot genoemd worden van USV. De club is al jaren een vaste klant in de 3e klasse en doet met 4 seniorenteams mee aan de competitie. Ook is er een vrouwenteam. De jeugd is in vrijwel alle categorieën vertegenwoordigd, inclusief 3 meidenteams. 

Zo ging het vorig seizoen op sportpark Oldemarkt

Op 28 oktober van het vorige jaar kwam USV op bezoek in Oldemarkt voor rust tot 2 keer toe op voorsprong. Het was niet genoeg. Op het koude bijveld liep de thuisploeg na rust eenvoudig weg bij USV. Voor rust was USV op zijn minst gelijkwaardig aan Oldemarkt, dat achterin regelmatig een steekje liet vallen. Al na 20 tellen had Leon Kooiker de openingstreffer op zijn schoen, maar doelman Albert de Hoop redde ternauwernood. De zeer actieve Jonatha Cesario zette USV na goed doorzetten in de 18e minuut wel op voorsprong (0-1). De voordelige marge hield nog geen minuut stand. Folkert Postma zorgde voor de gelijkmaker (1-1). Beide ploegen kregen daarna kansen op meer. USV profiteerde na een half uur als eerste. Na een schot van Martijn Verburg klutste de bal via verdedigers van Oldemarkt alsnog over de lijn (1-2). USV slaagde er niet in de voorsprong mee te nemen in de rust. Ver in blessuretijd maakte Folkert Postma gelijk (2-2). Na rust klopte Oldemarkt meteen op de deur. USV bleef het antwoord schuldig. In de 52e minuut zette Klaas Braad zijn ploeg voor het eerst op voorsprong (3-2). USV stelde er weinig tegenover. In de 78e minuut werd het duel definitief beslist toen Folkert Postma via een penalty zijn hattrick completeerde (4-2). Waarna Wouter van der Vegt in de 85e minuut met een mooie uithaal ook nog de 5-2 liet noteren. Aan de overkant was een penalty niet aan Leon Kooiker besteed. Hij mikte vanaf de stip op de lat. Een misser die volledig paste in het spelbeeld na de pauze.

 Duel om de bal vorig seizoen in Oldemarkt.

Verdere historie Oldemarkt - USV

Bijna direct na de oprichting kwamen Oldemarkt en USV elkaar al tegen in de competitie. In het seizoen 1934/1935 werden beide ploegen ingedeeld in de 1e klasse B van de Noord Centrale Voetbal Bond (NCVB). Hoe de onderlinge duels afliepen is niet bekend. Wel de eindstand van dat seizoen: Hoogeveensche Boys werd kampioen, Wacker degradeerde terwijl USV en Oldemarkt in de middenmoot van de overigens piepkleine competitie (8 teams) eindigden. Ook in de jaren ’90 speelden beide ploegen een paar keer tegen elkaar. Telkens in de 1e klasse A van de afdeling Zwolle. Door de vorming van nieuwe KNVB- districten verloren beide ploegen elkaar daarna lange tijd uit het oog. Oldemarkt ging naar Noord, USV naar Oost.

9 april 1990: Oldemarkt- USV 0-2 (0-2). Cor Kremer 0-1, Paul Scholten 0-2.

16 oktober 1994: Oldemarkt- USV 0-1 (0-0). Marco Bakker 0-1.

6 april 1996: Oldemarkt- USV 1-1 (1-1). Jack Mijnheer 0-1, Jos Alferink 1-1. 

De nieuwste editie van Oldemarkt- USV begint zondag om 14.00 uur op het gemeentelijk sportpark, aan de Sportlaan 1, 8375 GL Oldemarkt. Scheidsrechter is W.J.M. van Delden. 

Géén bus naar Oldemarkt

USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Daar valt het uitje van komende zondag naar Oldemarkt NIET onder. Dus iedereen is aangewezen op eigen vervoer of carpool naar het dorp, dat onderdeel is van de gemeente Steenwijkerland. Heen en terug in totaal 89 km. 

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Op zaterdag wordt vanaf 8.30 uur het ontbijt onder meer verzorgd door USV JO8-1 en USV JO10-1. USV JO15-3, USV JO9-2 en USV JO13-1 komen er direct achteraan. Ook is er een rondje 4 tegen 4 te zien. Rond de lunch komen USV MO19-1 en USV MO17-2 in actie. En tegen theetijd gaan om 14.30 uur zowel USV JO19-1 als USV JO17-2 van start. Zij krijgen bezoek uit Dedemsvaart en Balkbrug. Zondagmorgen speelt koploper USV 2 om 10.00 uur thuis tegen VKW uit Westerbork. 

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!