USV a.s. zondag thuis tegen Oranje Zwart

Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar USV wist vorige week ook het lastige uitduel tegen Oldemarkt winnend af te sluiten. Voor rust had USV het erg lastig tegen de fysiek sterke thuisploeg. In de extra tijd van deel 1 kreeg USV een welkom steuntje in de rug dankzij een eigen doelpunt. Na rust had USV op het hobbelige veld wel het beste van het spel. Veel kansen leverde dat niet op. Omdat ook Oldemarkt geen gaatje kon vinden in de goed georganiseerde USV-defensie bleef het 0-1. Waardoor USV aansluiting heeft met de achtervolgers van koploper Pesse. Zondag staat de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Oranje Zwart is de tegenstander. Daarna volgen nog 2 uitwedstrijden. Eerst Oldeholtpade en vlak voor kerst de inhaler in Boijl tegen Trinitas. Maar eerst komt er dus bezoek uit Wanneperveen. Oranje Zwart verloor afgelopen zondag met 2-0 bij Olyphia en bezet de voorlaatste plaats.

Even voorstellen en een stukje historie
Oranje Zwart bestaat sinds 1949 en brengt op zondag drie seniorenteams op de been. Bij de jeugd is de club met een zestal teams vertegenwoordigd. De vrouwen spelen er op vrijdagavond. USV lid van verdienste Koop Krul was er ooit hoofdtrainer. Afgelopen voorjaar was er groot feest in Wanneperveen. Na een spannende titelstrijd met Steenwijk kon de vlag uit, waardoor Oranje Zwart voor het eerst in het bestaan wist te promoveren naar de 3e klasse.

De eerste keer dat USV en Oranje Zwart elkaar troffen was in het seizoen 61/62, toen in de 2e klasse van de afdeling Zwolle. Eind jaren ’80 stond dit onderlinge duel zelfs drie seizoenen achtereen op het programma. Toen zaten beide clubs in de 1e klasse van de afdeling Zwolle. Op sportpark Hulsterlanden ging het toen als volgt:

20 december 1987, 1A, afdeling Zwolle, USV- Oranje Zwart 3-0 (0-0): 80. Ard Bijker 1-0, 82. Bert van Lente 2-0, 90. André Hoogeveen 3-0.

30 april 1989, 1A, afdeling Zwolle, USV- Oranje Zwart 5-0 (1-0): 30. Wim Ganzeboer 1-0, 48. André Hoogeveen 2-0, 52. Bert Ruinemans 3-0, 55. Ben Schuurman 4-0, 82. Hans Koning 5-0,

19 november 1989, 1A, afdeling Zwolle, USV- Oranje Zwart 3-0 (2-0): 28. Ben Schuurman 1-0, 44. Arne Meesters 2-0, 80. André Hoogeveen 3-0.

De laatste ontmoeting is minder lang geleden en dateert uit het voor USV zo succesvolle seizoen 2016/ 2017. Toen ging het zo: Het scheelde niet veel of USV had zondag 7 mei de tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren.

1920 Oranje Zwart kluwen spelers
Een kluwen spelers is op zoek naar de witte Derbystar tijdens de vorige USV- Oranje Zwart.

Tegenstander Oranje Zwart deed er namelijk alles aan om de kampioenen een moeilijke middag te bezorgen. Bij USV waren, na het behalen van het kampioenschap een week eerder in De Wijk, de focus en concentratie niet meer echt aanwezig. Bovendien zat een aantal vaste waarden aan de kant. En ook dat zorgde voor minder automatismen in het veld. Toch kwamen de blauwwitten de beginfase nog redelijk door en Thijmen Stegeman verzilverde in de 15e minuut met een prachtige kopbal een voorzet van Rick Timmerman, 1-0. Door onzorgvuldig verdedigingswerk kwamen de gasten na ruim een half uur door Tim Vredenburg verdiend op gelijke hoogte, 1-1. De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. USV hoefde niet zo nodig en Oranje Zwart wilde maar al te graag. Dat had in de 71e minuut ook succes toen Rick Zantinge de Wanneperveners op voorsprong zette, 1-2. Het was niet voldoende voor de zege. In de slotfase kregen Peter Murris en Kor van der Meulen rood terwijl USV een penalty mocht nemen. Daar wist Sander Schaeffer wel raad mee. Eindstand 2-2.

De nieuwste editie van USV- Oranje Zwart begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is H.E. Menkhorst.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden
Zaterdag is er zowel ’s morgens als ’s middags genoeg te kijken. Vanaf 8.30 uur wordt het ontbijt verzorgd door USV JO10-1 en USV JO8-2. Direct gevolgd door USV JO15-1 en USV JO11-1. Er is een Kaboutertraining en rond lunchtijd komen onder meer USV MO13-1, USV MO17-1, USV JO15-2 en USV MO15-1 in actie. En tegen theetijd gaan vanaf 14.30 uur USV JO19-1 en USV 2 (zat) van start. Zij ontvangen bezoek uit Meppel en Hattem. Zondagmorgen om 10.00 uur staat USV 3 thuis aan de aftrap tegen sv Zwolle.

Compleet wedstrijdprogramma
Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!