Overlijden erelid Henk Doggen

Maandagmorgen werden we opgeschrikt door het trieste en zeer onverwachte bericht van het overlijden van ons erelid Henk Doggen.

10 h. doggen resize

Henk werd in 1972 penningmeester van USV. Samen met voorzitter Jan Borgers en secretaris Jan Bijker gaf hij voor een lange periode vorm aan het Dagelijks Bestuur van USV. Met onder meer de bouw van ons huidige clubhuis waren in die tijd de financiële uitdagingen groot. Tot op de dag van vandaag hebben de leden van USV plezier van de toen getoonde degelijkheid, durf en daadkracht.

In het jubileumboekje ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 1980 schreef Henk mooie woorden over vroegere bestuurders van USV. ‘Terugkijkend is de club er financieel steeds een beetje op vooruit gegaan.’ Henk wist ook waarom: ‘Onze voorgangers dachten steeds aan de toekomst. Daar moeten wij thans trots op zijn. En ook wij als huidige bestuurders moeten vooral doorgaan met naar de toekomst kijken. Zodat bij de viering van het 100-jarig jubileum ook van ons gezegd kan worden: ze hebben in de toekomst gekeken.’

Henk Doggen paste 22 jaar lang zeer nauwgezet op de centen van USV. Zeg maar gerust héél nauwgezet. Ergens in de jaren ’80 viel USV 1 in de prijzen op het Fruittoernooi in Kraggenburg. De oogst: een kistje appels en een enveloppe met 25 gulden. Terug bij Hotel De Unie meenden de spelers dat ze wel een consumptie hadden verdiend. En dat het gewonnen bedrag wel in de pot kon. De penningmeester kreeg er later in die week weet van en kon deze gang van zaken bepaald niet waarderen. Hoezo in de pot? Hij vond dat de 25 gulden in de kas van USV terecht had moeten komen. Een anekdote. Maar toch ook illustratief voor zijn beleid: altijd het belang van USV voorop.

Tijdens zijn afscheid in de ledenvergadering van 1994 werd Henk Doggen vanwege zijn grote betekenis voor USV benoemd tot erelid. Ook na zijn bestuursperiode bleef Henk volop betrokken bij de club. Als supporter lang de lijn bij het eerste elftal en trouwe bezoeker van de kaartavonden. Henk Doggen werd 80 jaar.

Wij wensen Wiesje, familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies. Bij USV hangt dit weekend de vlag halfstok. Voor aanvang van de wedstrijden wordt een minuut stilte in acht genomen en USV 1 speelt zondag met rouwbanden.

Vrijdagavond 24 januari is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid om afscheid van Henk te nemen en de familie te condoleren in Uitvaartcentrum Nieuwleusen, Ds. Smitslaan 14 in Nieuwleusen. De crematie vindt plaats in besloten kring.  

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!