USV zondag thuis tegen vv Steenwijk

Zondag wordt met een volledig programma een start gemaakt met de tweede helft van het seizoen in de 3e klasse D Noord. Op sportpark Hulsterlanden is er meteen sprake van een bijzonder affiche: de oudste voetbalvereniging van de gemeente Dalfsen tegen de oudste voetbalvereniging van de gemeente Steenwijkerland. Anders gezegd USV (zojuist 90 jaar) tegen vv Steenwijk (107 jaar). Extra ruimte maken voor rollators is niet nodig. Beide clubs zijn nog springlevend. USV speelde tijdens de korte winterpauze 2 oefenwedstrijden. Zowel tegen FC Wolvega (2-1 winst) als afgelopen dinsdag tegen sc Rouveen (3-1 winst) kwam USV goed voor de dag. Steenwijk heeft de eerste competitiewedstrijd in 2020 al achter de rug. Thuis werd vorige week in het inhaalduel tegen Oldemarkt een 0-2 achterstand verdienstelijk gerepareerd (2-2).


De club werd in 1912 opgericht als Klein Maar Dapper. Later werd de naam Rood Wit. Vermoedelijk omdat de oprichters fan waren van het Rotterdamse Sparta. De naam Rood Wit is tot op de dag van vandaag een begrip in Steenwijk. Velen hebben het nog steeds over Rood Wit als ze vv Steenwijk bedoelen. vv Steenwijk kende sportief glorieuze tijden. Eind jaren ’70 stoomde de club zelfs op naar de hoofdklasse. En uitgerekend tijdens het 100-jarig jubileum werd de hoofdmacht kampioen en promoveerde zo naar de 1e klasse. Een mooier cadeau was niet denkbaar. Maar vv Steenwijk kende ook mindere tijden. Eigenlijk vrij recent nog. Want vanaf het seizoen 2014/2015 degradeerde de club 3 keer op rij. En duikelde zo van de 1e klasse naar de 4e klasse. Daar kwam de vrije val tot stilstand. En liet het zien over veerkracht te beschikken. Afgelopen voorjaar werd de weg naar boven weer gevonden. In de nacompetitie werd MKV ’29 met 1-0 geklopt. Goed voor een ticket naar de huidige 3e klasse. vv Steenwijk doet op zondag met 4 seniorenteams mee aan de competitie. Ook speelt er een seniorenteam op zaterdag. Bij de jeugd is de club in alle categorieën vertegenwoordigd. En uiteraard is er ook volop vrouwen- en meisjesvoetbal.

Historie USV- vv Steenwijk
Nou eigenlijk is die er niet. Of toch wel? Feit is dat USV het eerste kampioenschap in het seizoen 1932/1933 kon vieren na een eclatante 6-2 winst op SSC 2 uit…jawel Steenwijk. Overigens zat toen ook Steenwijk 2 bij USV in de competitie. Maar of deze tegenstanders van toen in verband kunnen worden gebracht met het huidige vv Steenwijk? Misschien dat de (voetbal)historici uit het Steenwijkse hierover uitsluitsel kunnen geven.

1920 Vooruitblik steenwijk

Hoe dan ook: het is in elk geval de eerste editie van deze eeuw tussen USV en vv Steenwijk. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Scheidsrechter is J.G. Ordelmans. Voor de aftrap wordt een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van USV erelid Henk Doggen.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden
Het programma is nog beperkt, maar naast USV 1 komen dit weekend toch al meer teams in actie. Zaterdagmorgen om 8.45 uur oefent USV JO 12-1. Even later gevolgd door USV MO 15-1 en MO 17-2. ’s Middags wordt gespeeld voor de competitie. Om 13.00 uur ontvangt USV JO 19-1 Dedemsvaart. En om 14.30 uur is het de beurt aan USV 2 (zat) tegen Be Quick ’28. Ook zondagmorgen om 10.00 uur is er een wedstrijd om de punten: USV 3 tegen Ruinen.

Compleet wedstrijdprogramma
Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!