USV zondag op bezoek bij Ruinen.

USV viert dit jaar het 90-bestaan en vrolijke bijkomstigheid is dat het vlaggenschip historisch goed presteert. Nog nooit reikte een eerste elftal van USV halverwege het seizoen tot een vierde plaats in de rangschikking van de 3e klasse. Die keurige positie werd vorige week ingenomen na de ruime zege op vv Steenwijk. Hiermee werd stuivertje gewisseld met Ruinen, de tegenstander van komende zondag. Want ook Ruinen kon de opmars richting titel van Pesse niet stuiten. Ruinen zal zondag het verloren gegane terrein willen herwinnen. En USV zal er alles aan doen deze aanval af te slaan. Kortom Ruinen - USV: op voorhand een aantrekkelijk affiche. 

Nog even voorstellen Ruinen

Opgericht in mei 1931 zijn de blauwwitte zebra’s uit Ruinen maar een jaartje jonger dan USV. Het eerste elftal was eigenlijk tot het seizoen 2013/2014 vaste klant in de 4e klasse. Daarna speelde de ploeg vooral in de 3e klasse. vv Ruinen doet met 6 seniorenteams flink mee op zondag en is ook verder in vrijwel alle categorieën vertegenwoordigd. Inclusief vrouwen en 35+ activiteiten. 

Zo ging het 22 september op sportpark Hulsterlanden

Iedereen had ernaar uitgekeken, maar voor USV ging de ouverture van het seizoen tegen de bezoekers uit Ruinen volledig de mist in. Voor rust was USV totaal niet bij de les. Balbezit was er alleen op eigen helft. Ruinen vond alle gebrei prima en wist zelf met 2 hooguit 3 balcontacten Jan Kruithof of Max Steenbergen in stelling te brengen. Met succes want USV had totaal geen vat op deze handige en vooral razendsnelle gasten. Binnen 10 minuten stond het 0-1 en in de 24e minuut uit een strafschop zelfs 0-2. In de rust mocht USV niet eens mopperen over deze tussenstand. Na de pauze kon het ineens wel. Een gedreven USV ging op jacht naar de aansluiting. Stefan Broers raakte de paal, maar even later bereikte Roy Kuiers met een prima voorzet Leon Kooiker (1-2). USV bleef de hele tweede helft dominant. Ruinen wankelde bij inzetten van Thijmen Stegeman en Stefan Boers. Maar de ervaren doelman Marnick Pinxterhuis bleef overeind. Vlak voor tijd was ook de Drentse sluitpost kansloos, maar zag dat Leon Kooiker en Dennis van der Veen van heel dichtbij de bal niet over de lijn kregen. Waarna in blessuretijd Jan Kruithof de deur op slot deed met een snoeiharde vrije trap (1-3).

Sander Schaeffer rukt op tijdens de competitieopening tegen Ruinen.

De return wordt zondag gespeeld op sportpark De Baete, Wolvenweg 10, 7963 BG Ruinen. Aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter is H.F.A. de Vries.

 Te zien op sportpark Hulsterlanden

Ook voor de meeste jeugdteams begint na de winterpauze de competitiebal weer te rollen. USV JO12-2 en USV MO13-1 geven zaterdag om 8.30 uur het startsein. Ruim een uur later gevolgd door een nieuwe serie wedstrijden met onder meer USV JO 9-2 en USV JO15-3. Beide teams ontvangen de buren van sv Nieuwleusen. Ook rond de lunch zijn er de nodige wedstrijden. Met opvallende gasten uit Friesland. De jeugdcombinatie uit Stellingwerf komt op bezoek bij USV JO17-1. Om 14.30 uur beginnen de laatste 2 wedstrijden. USV 2 (zat) neemt het op tegen VSW. USV MO19-1 speelt tegen WWNA uit Wenum-Wiesel bij Apeldoorn. Zondagmorgen om 10.00 uur begint de enige wedstrijd van de dag. Koploper USV 2 ontvangt Ruinen.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!