USV zondag thuis tegen Olyphia.

Het regenfront dat vorige week zondagmorgen overtrok had een 100% score in 3D Noord. De ‘kunstgrasploegen’ in deze klasse hadden toevallig allemaal een uitwedstrijd. Zodat er door alle wedstrijden een streep werd gezet door de plaatselijke consuls. Voor zowel USV als tegenstander van komende zondag, Olyphia uit Noordwolde, had de onderbreking niet gehoeven. Beide teams zijn bezig aan een goede serie. Olyphia begon stroef aan dit seizoen, maar is al 2 maanden ongeslagen. En dat is ook af te lezen aan de stand in de 2e periode. Waar ook USV bovenin meedraait.

Nog even voorstellen: Olyphia

De club uit de Friese gemeente Weststellingwerf werd opgericht in 1928. In dat jaar werden de Olympische Spelen in Amsterdam gehouden. De oprichters werden met de naamgeving hierdoor geïnspireerd. De plaatselijke hoefsmid kreeg opdracht om speciale speldjes te maken, maar die maakte een spelfout. Of in dit geval beter gezegd een ‘speldfout’. Zo ontstond de naam Olyphia. De club heeft 2 seniorenteams en 1 vrouwenteam. Het vlaggenschip degradeerde vorig seizoen uit de 2e klasse. Dit na een onafgebroken verblijf van 7 jaar. Een record. De club speelde wel vaker op dat niveau, maar nog nooit zo lang achtereen De jeugd is sinds dit seizoen ondergebracht in de combinatie SJO Stellingwerven. Een samenwerking tussen maar liefst 4 clubs. Naast Olyphia zijn dat Oosterstreek, Sport Vereent en Zandhuizen. Deze verenigingen liggen hemelsbreed slechts 3 kilometer van elkaar af en visten allemaal in dezelfde vijver naar jeugdleden.

Zo ging het op 10 november op Spokedam in Noordwolde

Beide defensies begonnen onrustig aan de wedstrijd. USV opende direct na de aftrap het kansenfeest met een inzet van Stefan Boers. Naamgenoot Damiën Boers was even later wel trefzeker. Maar dan voor de thuisploeg. Hij werd op randje zestien vrijgespeeld en op zijn lage en zuivere inzet was doelman Martijn Scheper kansloos (1-0). De beste kansen bleven voor USV. Ron Meijerink kwam een teenlengte tekort voor de gelijkmaker en Stefan Boers testte de vuisten van doelman Jacco Groenink. USV kwam na 23 minuten langszij. Weer Stefan Boers zette Leon Kooiker kansrijk voor het doel. Zijn inzet werd van de lijn gehaald, maar de overtreding van Groenink werd alsnog bestraft. Sander Schaeffer schoot raak vanaf de stip (1-1). Tien minuten later stond USV ineens op voorsprong. De vrije trap van Thijmen Stegeman vanaf de zijlijn werd door niemand aangeraakt en paste precies in de lange hoek (1-2). Dat was ook de ruststand. Maar eerst overleefde USV nog een strafschop. Damiën Boers schoot de buitenkans ruim over de kruising. Na de onderbreking kreeg USV steeds meer controle. Ron Meijerink, Leon Kooiker en Max Schaeffer doken kansrijk op voor het doel van de Friezen, die met veel inzet probeerden het tij te keren. In de 51e minuut nam USV verder afstand. De steekpass van Stan Scholten was van grote schoonheid. Max Schaeffer kwam goed uit de kluts met keeper Groenink en zag de bal over de lijn rollen (1-3). Olyphia bleef zoeken naar de aansluiting.Tot vijf minuten voor tijd. Toen werd de doorgebroken Ron Meijerink onderuit gehaald en kreeg USV opnieuw een penalty. Specialist Sander Schaeffer klaarde ook dit klusje met veel precisie (1-4). Met de klok al op negentig sneed USV nog maar eens door de Olyphia defensie. Ron Meijerink had oog voor Rémon van der Kolk, die voor het slotakkoord zorgde (1-5).

Olyphia keeper Jacco Groenink is alert bij een doelpoging van USV tijdens het heenduel in Noordwolde.

Historie USV - Olyphia

De ontvangst van de gasten uit Noordwolde is een primeur voor USV. In eigen huis werd nog nooit voor de competitie gespeeld tegen Olyphia. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden. Scheidsrechter is J.R. (Ronny) Mulder. 

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

USV JO12-1, USV JO8-1 en USV JO9-1 geven om 8.30 uur het startsein voor het programma van de zaterdag. Ook de Kabouters zijn alweer vroeg van de partij terwijl rond het middaguur USV MO17-2 en USV JO15-1 aantreden. Om 14.30 uur wordt de laatste wedstrijd van de dag gespeeld. USV JO 17-2 ontvangt Go Ahead Kampen. Het voorprogramma van de zondag wordt vanaf 10.00 uur verzorgd door USV 3. Tegenstander is Ruinen. 

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!