USV zondag op bezoek bij Dwingeloo.

Terwijl storm Ciara nog nauwelijks is uitgeraasd, schijnt opvolger Dennis al in de maak te zijn. Weerkundigen houden slagen om de arm, maar voorlopig wordt Dennis - uitgerekend weer -   zondag in Nederland verwacht. En brengt niet alleen heel veel wind, maar ook bakken met regen. Terwijl een ouderwetse winter met vorst en sneeuw ver weg is, komt het competitieschema in sommige klassen van het amateurvoetbal toch behoorlijk in de knel. Voor USV is het inhaalweekend van 1 maart intussen ingevuld met de uitwedstrijd tegen Ruinen. Ook het vrije paasweekend is voor USV van de baan. Op 2e paasdag, maandag 13 april, gaat USV op eigen veld de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Olyphia inhalen. Ook voor het carnavalsweekend van volgende week heeft de KNVB 3 wedstrijden vastgesteld in de 3e klasse D. Maar USV komt dan niet in actie. De ruimte die daarna nog rest is de inhaalzondag van 3 mei. Maar of dat voldoende is om in het voorjaar doordeweekse inhaalwedstrijden te voorkomen, valt te betwijfelen.

Laten we hopen dat Dennis een beetje rustig aan doet, van koers verandert of zich helemaal bedenkt. Want niemand zit op een derde voetballoze zondag op rij te wachten. In dat gunstige scenario is sportpark Hulsebosch het decor voor het duel tussen de nummer 7 Dwingeloo (13-20) tegen nummer 4 USV (13-24). Aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter is W. (Wim) Stel.

Even voorstellen Dwingeloo

Het dorp Dwingeloo maakt deel uit van de Drentse gemeente Westerveld en telt zo’n 2.500 inwoners. Volgens kenners heeft Dwingeloo de ‘mooiste brink’ van de hele provincie. De voetbalclub werd opgericht in augustus 1946. Of werden ze toen heropgericht? Helemaal duidelijk is dat niet. Wel is zeker dat er al vanaf 1931 in een soort verenigingsverband tegen een bal werd getrapt. De club speelt met 4 seniorenteams in de competitie. Uiteraard is er een vrouwenteam en doen er teams (m/v) mee aan het 7 tegen 7 voetbal. Bij de jeugd is Dwingeloo bijna in alle categorieën vertegenwoordigd. De roodwitten spelen al jaren in de 3e klasse. Met in het seizoen 2013/ 2014 een kort uitstapje naar de 2e klasse. 

Historie Dwingeloo en USV

Er werd in het verleden weleens tegen elkaar geoefend, maar pas vorig seizoen (2018/2019) ontmoetten beide ploegen elkaar voor het eerst in de competitie. Zeker in Dwingeloo verraste USV met een spectaculaire winst op een, door een hoosbui vlak voor aanvang, totaal aan gort gespeelde grasmat van sportpark Hulsebosch:

9 december 2018: Dwingeloo- USV 2-3 (2-1): 6. Robert Mulder 1-0, 27. Niels Kappert 1-1, 27. Sander Nijstad 2-1, 59. Max Schaeffer 2-2, 62. Ron Meijerink 2-3.

Bijz: Veld verandert vlak voor de aftrap in een grote modderpoel. 70. Robert Mulder (Dwingeloo) rood. 80. Scheidsrechter Vos geblesseerd, na overleg vervangen door de als toeschouwer aanwezige KNVB-scheidsrechter Drenth.

 

Eind 2018 werd Dwingeloo - USV groot modderballet.

Tijdens de heenwedstrijd van dit seizoen had USV de juiste draai duidelijk nog niet gevonden en won Dwingeloo met overtuigende cijfers.

Zo ging het op zondag 6 oktober op sportpark Hulsterlanden

Al in de 2e minuut stond USV op voorsprong. Dat had zelfs al eerder gekund. Vanaf de aftrap dook Stefan Boers gevaarlijk op voor Dwingeloo keeper Erwin Hof. Bij de volgende aanval was het wel raak. Kay Huzen en Leon Kooiker waren sterk in de lucht en de afronding van Rémon van der Kolk was hard en droog (1-0). Na deze bliksemstart was er lang evenwicht. De gasten kregen wat meer spelaandeel, maar weinig kansen. Met de rust in zicht sloeg Dwingeloo ineens toe. USV zag een overtreding, arbiter Degirmenci niet en de geslepen Frits Nijstad kreeg alle ruimte (1-1). Robert Mulder zette even later zijn ploeg zelfs op voorsprong. Een gelukje. Zijn knappe schot vanaf 30 meter werd gekeerd door de lat, maar flipperde via een USV-been toch over de doellijn. Na rust had USV nog alle vertrouwen in een goede afloop. Sander Schaeffer zag de vrije hoek, maar mikte naast. Na een kwartier deed USV zichzelf de das om door een paar grote fouten. Eerst Melvin Koning (1-3) en direct daarna Frits Nijstad (1-4) maakten van het restant van de wedstrijd een formaliteit. USV probeerde nog wel wat maar het vuur ontbrak. Vlak voor tijd was het aan de andere kant wel weer raak toen Julian Otter bij de eerste paal simpel een corner binnentikte (1-5).

 In de heenwedstrijd van dit seizoen kreeg USV ondanks een bliksemstart een stevige nederlaag te slikken.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

USV JO12-1 bijt zaterdag om 8.30 uur het spits af. Een uurtje later gevolgd door USV JO8-2 en USV JO15-3. Om 9.30 uur is er ook een oefenrondje 4 tegen 4 met buurman sv Nieuwleusen. Tegen het middaguur komt USV JO15-2 in actie. De lunch kan even rustig zakken. Pas om 14.30 staan met USV 2 (zat) en USV MO19-1 de laatste wedstrijden op het programma. Zij ontvangen HTC uit Zwolle en Zwart Wit uit Harderwijk. Op zondag is USV 2 vrij terwijl USV 3 net als de hoofdmacht op bezoek gaat in Dwingeloo.

 Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

 

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!