USV zondag op bezoek bij Ruinen.

Het duel tussen de nummer 5 (Ruinen) en nummer 4 (USV) van de ranglijst zou al op 2 februari gespeeld worden. Een enorme bak water zette die zondag een streep door het voetbalprogramma. Wat we toen nog niet wisten: het was de voorbode van een maand vol regen, storm, drijfnatte en daardoor afgekeurde velden. De KNVB heeft intussen het aangepaste programma gepubliceerd. Met wedstrijden op 2e paasdag en ook de vrije zondag 3 mei is nu ingevuld met wedstrijden. Voor USV staat er vanaf komende zondag tot en met de slotronde op zondag 24 mei elke week een wedstrijd op de kalender. In tegenstelling tot andere clubs hoeft USV nog niet doordeweeks in actie te komen. Maar dat wordt ongetwijfeld anders als er vanaf nu nog nieuwe afgelastingen volgen. 

Nog even voorstellen Ruinen

Opgericht in mei 1931 zijn de blauwwitte zebra’s uit Ruinen maar een jaartje jonger dan USV. Het eerste elftal was eigenlijk tot het seizoen 2013/2014 vaste klant in de 4e klasse. Daarna speelde de ploeg vooral in de 3e klasse. vv Ruinen doet met 6 seniorenteams flink mee op zondag en is ook verder in vrijwel alle categorieën vertegenwoordigd. Inclusief vrouwen en 35+ activiteiten. 

Zo ging het 22 september op sportpark Hulsterlanden

Iedereen had ernaar uitgekeken, maar voor USV ging de ouverture van het seizoen tegen de bezoekers uit Ruinen volledig de mist in. Voor rust was USV totaal niet bij de les. Balbezit was er alleen op eigen helft. Ruinen vond alle gebrei prima en wist zelf met 2 hooguit 3 balcontacten Jan Kruithof of Max Steenbergen in stelling te brengen. Met succes want USV had totaal geen vat op deze handige en vooral razendsnelle gasten. Binnen 10 minuten stond het 0-1 en in de 24e minuut uit een strafschop zelfs 0-2. In de rust mocht USV niet eens mopperen over deze tussenstand. Na de pauze kon het ineens wel. Een gedreven USV ging op jacht naar de aansluiting. Stefan Boers raakte de paal, maar even later bereikte Roy Kuiers met een prima voorzet Leon Kooiker (1-2). USV bleef de hele tweede helft dominant. Ruinen wankelde bij inzetten van Thijmen Stegeman en Stefan Boers. Maar de ervaren doelman Marnick Pinxterhuis bleef overeind. Vlak voor tijd was ook de Drentse sluitpost kansloos, maar zag dat Leon Kooiker en Dennis van der Veen van heel dichtbij de bal niet over de lijn kregen. Waarna in blessuretijd Jan Kruithof de deur op slot deed met een snoeiharde vrije trap (1-3).

Sander Schaeffer rukt op tijdens de competitieopening tegen Ruinen.

De return wordt zondag gespeeld op sportpark De Baete, Wolvenweg 10, 7963 BG Ruinen. Aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter is G. (Gerrie) Louwes.

 Te zien op sportpark Hulsterlanden

Voor steeds meer jeugdteams begint na de winterse pauze de competitiebal weer te rollen. USV JO12-2 geeft zaterdag om 8.30 uur het startschot. Ruim een uur later gevolgd door de leeftijdsgenoten van USV JO12-1. Rond het middaguur komen USV MO19-1, USV JO17-1 en USV MO15-1 in actie. Om 14.30 uur begint de laatste wedstrijd. USV JO19-1 neemt het op tegen SJO SWB, een samenwerkingsverband tussen vv Schoonebeek en sv Weiteveense Boys. Op zondag is het rustig op sportpark Hulsterlanden. USV 2 gaat de koppositie verdedigen bij Diever-Wapse terwijl USV 3 nog een vrije dag heeft.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!