USV zondag thuis tegen Pesse.

De regendans die de hele maand februari duurde, maakte zondag plaats voor een klein vreugdedansje. Op bezoek in het winderige Ruinen speelde USV een prima tweede helft en won daardoor deze lastige uitwedstrijd verdiend met 0-1. Het bleef spannend tot het einde omdat USV ondanks een handvol kansen verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen. Door de winst nam USV verder afstand van de Drentse collega subtopper. En omdat DIO Oosterwolde niet in actie kwam, steeg USV zelfs naar de derde plaats op de ranglijst. Het zijn dan ook sportieve hoogtijdagen op sportpark Hulsterlanden. Want ook in de tweede periode doet USV uitstekend mee. Al heeft Oldeholtpade hier de beste papieren dankzij een tot nu toe onberispelijke reeks. Zondag staat USV voor een grote vuurproef. Dan komt koploper Pesse op bezoek. Een boeiende clash. Want de gasten lijken dit seizoen onaantastbaar. Spits Remmert Verbrugge rijgt de treffers aaneen terwijl de defensie op slot zit met slechts 9 tegentreffers. Ook in het bekertoernooi deed Pesse van zich spreken met een plaats bij de laatste 16. Uiteindelijk blokkeerde 1e klasser Hoogezand vorige week de opmars naar de kwartfinale. Het was de eerste nederlaag van seizoen van de groenwitten.

Nog even voorstellen: Pesse

Pesse (gemeente Hoogeveen, circa 1.600 inwoners) werd opgericht in 1969. Na de promotie van afgelopen seizoen speelt de club voor het eerst in het bestaan op het niveau van de 3e klasse. Pesse brengt op zondag 3 en op zaterdag 2 seniorenteams op de been. Bij de jeugd is Pesse in de meeste leeftijdsgroepen wel met een team actief. Verder wordt er in de zaal gespeeld, zijn er 7 tegen 7 teams (vanaf 35+) en zoals tegenwoordig vrijwel overal is er ook in Pesse meisjes- en vrouwenvoetbal.

Zo ging het op 27 oktober op De Marke in Pesse

Op het fraai gerenoveerde sportpark in Pesse begon USV nog wel aardig, maar na een kwartiertje nam de hoog geklasseerde thuisploeg het initiatief over. Vanaf dat moment was er steeds dreiging, maar het vizier stond nog niet scherp. De succesvolle counter in de 24e minuut was dan ook een flinke opsteker voor USV. Leon Kooiker hield overzicht en zette Ron Meijerink voor een leeg doel. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar de grensrechter werd niet eens geraadpleegd (0-1). Sein voor Pesse om nog wat extra gas te geven. Dit resulteerde met de rust in zicht in de verdiende gelijkmaker. Een corner vanaf links werd door Daniël van Arkel onhoudbaar langs Martijn Scheper gekopt. USV kwam fris uit de kleedkamer en steeds vaker op de helft van de thuisploeg. Aan die opleving kwam in de 69e minuut een abrupt einde. Een ingooi werd tot twee keer toe verlengd, waarna de bal panklaar lag voor schutter Remmert Verbrugge (2-1). Geen onoverkomelijke achterstand, toch ging de wedstrijd meteen uit als een nachtkaars. Vooral omdat USV nooit de indruk maakte nog een deuk te kunnen slaan in de solide Pesse defensie. Patrick Poeste was de enige die nog een keer applaus kreeg. Al werd het niet duidelijk of zijn hoge en rake inzet als voorzet of als doelpoging bedoeld was (3-1). Na afloop kon het contrast niet groter: Pesse was koploper, USV hekkensluiter.

Archiefbeeld van USV-Pesse (voorjaar 2017).  Het wachten is op een corner.

Historie USV- Pesse

Zondag 23 april 2017, 4 E Noord: USV- Pesse 4-1 (3-0). 11. Niek Hamers, 23. Sander Schaeffer 2-0 (p), 24. Leon Kooiker 3-0, 61. Gerben Slomp 3-1, 75. Rick Timmerman 4-1.

Het tweede competitietreffen tussen USV en Pesse op sportpark Hulsterlanden begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is R.H.G. (René) Beijen. 

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Zaterdag wordt het een drukke dag. Een greep uit het thuisprogramma: USV JO8-1 en USV JO9-1 geven om 8.30 uur het startsein. Ook de Kabouters zijn alweer vroeg van de partij en om 11.00 uur is er een rondje 4 tegen 4. USV MO13-1 neemt het op tegen de buren en net na de middag komen USV JO13-1 en USV MO17-2 in actie. Gevolgd door USV JO15-1 terwijl USV JO17-2 vanaf 14.30 uur het sluitstuk verzorgt tegen de gasten uit Dalfsen. Zondag is er geen voorprogramma. USV 2 is vrij terwijl USV 3 een uitwedstrijd heeft.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!