USV zondag op bezoek bij DIO Oosterwolde.

Wát was USV afgelopen zondag goed op dreef tegen Pesse. De koploper werd voortdurend opgejaagd en bij vlagen helemaal zoek gespeeld. Maar hoe tegenstrijdig: toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er slechts een 1-1 eindstand op het scorebord. Omdat USV handenvol kansen had gemist. Omdat Pesse aan een paar speldenprikken genoeg had om er toch een puntje uit te slepen. En dat is toch ook een kwaliteit. Komende zondag wacht opnieuw een lastige klus. Dan gaat het in Oosterwolde in een rechtstreeks duel tegen DIO om plek 3 op de ranglijst. Die is nu in het bezit van USV, maar DIO volgt met 3 punten minder en nog een wedstrijd tegoed. DIO maakte vorige week pas op de plaats door een misstap thuis tegen Ruinen (0-2). 

Even voorstellen: DIO Oosterwolde

De voetbaltak van Door Inspanning Ontspanning is onderdeel van de al in 1925 opgerichte omnivereniging in de hoofdplaats van de Friese gemeente Ooststellingwerf. De leden doen er ook aan gymnastiek, korfbal en volleybal. De voetballers speelden jaren op hoog niveau in de 1e klasse. Voor het laatst in het seizoen 2011/2012. DIO doet met 3 seniorenteams en een 35+ team mee aan de competitie. De jeugd van DIO is ondergebracht in JV Oostenburg. Een samenwerking met SV De Griffioen en FC Fochteloo.

En ook meteen afscheid van DIO

De al veel langer voorgenomen algehele fusie tussen DIO en zaterdagbuurman De Griffioen kwam vorige maand definitief rond. De fusieclub richt zich vanaf volgend seizoen volledig op de zaterdag en gaat daar instromen in de 2e klasse. Of misschien wel in de 1e klasse nu De Griffioen vorige week de periodetitel in de wacht wist te slepen. DIO laat hoe dan ook een gat achter op zondag. Of in de huidige 3e klasse. Of in de 2e klasse. Dat is het geval wanneer de huidige nummer 4 in de stand afscheid zou nemen met promotie.

Zo ging het op 24 november op sportpark Hulsterlanden

Het duel was het eerste halve uur in balans. Beide ploegen hadden wat mogelijkheden. De beste was voor Max Schaeffer, maar zijn lob landde boven op de lat. Het evenwicht werd verstoord toen DIO verdediger Yorick Baron met twee keer geel naar de kant werd gestuurd. USV sloeg meteen toe. De steekpass van Stan Scholten bereikte de rappe Ron Meijerink. Die vlak voor de paal de bal nog net het juiste zetje wist te geven (1-0). Met de rust in zicht drukte Roy Kuiers nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Eerst bereikte hij met een afgemeten corner Dennis van der Veen (2-0). Daarna soleerde hij succesvol over de achterlijn. Zijn voorzet op maat werd afgerond door de attente Ron Meijerink (3-0). Met de riante voorsprong op zak en ook nog eens een numerieke meerderheid, controleerde USV na rust de wedstrijd volledig. DIO doelman Rick Kattouw hield veel tegen, maar werd in de 70e minuut in de korte hoek geklopt door de ingevallen Frank Kuiper (4-0). Even later had USV weer succes. De inzet van Max Schaeffer werd nog gekeerd, waarna Sander Schaeffer de mooiste van de middag in de kruising schoot (5-0). In de slotfase maakte USV ook nog het halve dozijn vol. Toen ook Martijn Wieldraaijer kon vertrekken met twee keer geel, kopte Niek Ekkelenkamp uit de toegekende vrije trap de 6-0 eindstand op het scorebord.

 Historie DIO - USV

Zondag 10 februari 2019, 3D Noord: DIO - USV 1-1 (1-0). 34. Remco van de Avoird 1-0, 84. Ron Meijerink 1-1.

Beeld uit de wedstrijd van februari vorig jaar. Op de drassige grasmat van sportpark Oostenburg probeert Max Schaeffer een tackle op de bal te ontwijken. 

Het tweede en meteen ook het laatste competitietreffen tussen DIO en USV op sportpark Oostenburg, Veenhofweg 1, 8431 NH Oosterwolde (heen en terug 134 km) begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is W.J.M. (Wim) van Delden.

Hoe zit het precies met de periodes?

Periode 1 (8 wedstrijden) is helemaal afgewerkt en gewonnen door Pesse.

Periode 2 (9 wedstrijden) kent nog de nodige inhaalwedstrijden. USV heeft er nog 2 te gaan. De duels met Pasen tegen Olyphia en op 3 mei tegen Dwingeloo tellen mee voor periode 2. Met 5 punten voorsprong op USV heeft Oldeholtpade verreweg de beste papieren om periode 2 te winnen.

Periode 3 (9 wedstrijden) gaat komende zondag van start.

Ga mee met de bus

USV en de Supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie gratis naar de verre uitwedstrijden te reizen. Zondag rijdt er een bus naar Oosterwolde. Vertrek vanaf sportpark Hulsterlanden om 12.00 uur. Om 16.45 uur vertrekt de bus weer naar Nieuwleusen.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

USV JO 12-1, USV JO8-1 en USV JO 10-1 doen om 8.30 uur de aftrap van de zaterdag. Ruim een uur later gevolgd door USV JO15-3 en USV JO11-1. Rond het middaguur komen onder meer USV JO17-1 en USV JO19-1 in actie. Het slotakkoord wordt vanaf 14.30 verzorgd door USV MO19-1 en USV 2 (zaterdag). Zij ontvangen respectievelijk DVS ’33 uit Ermelo en Staphorst (koploper). Zondagmorgen 10.00 uur staat USV 3 aan de aftrap tegen Ruinerwold. Lijstaanvoerder USV 2 gaat op bezoek bij Wacker De Wijk.

 Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!