Als gevolg van....

Beste leden,

Wat beleven we nu? We willen ons 90-jarig bestaan vieren, het hele jaar door. Maar uitgerekend in ons jubileumjaar krijgen we te maken met een ongekend fenomeen: het Coronavirus. Het zet alles op z’n kop. Niet alleen bij USV, maar over de hele wereld. Bizar!

Donderdag 12 maart kregen we de opdracht van de KNVB om per direct alle wedstrijden en trainingen af te lassen i.v.m. de Corona uitbraak. Inmiddels praten we over de Corona-crisis.
Sindsdien is het erg stil op ons sportpark en daarmee verschillen we niet van andere sportclubs. We moeten nu denken aan onze gezondheid. Onze topprioriteit is dat iedereen gezond blijft. We kunnen en mogen niets meer in groepsverband doen.

Sportieve consequenties
Ons vlaggenschip, USV 1, zat in een zeer goede flow. Weliswaar werden de punten met koploper Pesse gedeeld, maar dat had niet gehoeven. Wat waren we graag de volgende serie wedstrijden ingegaan om te kijken wat er nog meer in het vat zat. Helaas moeten we nu wachten en tot wanneer? 6 April zegt men, maar ja, dat is nog niet erg zeker. Integendeel. Toch zijn de sportieve consequenties relatief. Hoe het seizoen afgemaakt wordt zal uitwijzen hoe groot de sportieve consequenties gaan worden.

Sociale consequenties
Net nu USV weer uit de winterslaap ontwaakt is en er door bijna alle teams weer volop gevoetbald wordt, moeten we ons koest houden. En dat is maar goed ook, de beelden uit Italië liegen er niet om. Feit is dat alles stil ligt en dat hoogstwaarschijnlijk ook nog wel even zo zal blijven. USV is veel meer dan een voetbalclub. Het sociale aspect is heel belangrijk en dat is nu helemaal weggevallen. Ik vind dit het meest treurige van deze periode. Ik hoop – misschien wel tegen beter weten in – dat deze periode niet te lang duurt. Er zit een flinke smet op ons jubileumjaar, maar ik zou het echt betreuren als het virus ook ons DNA aantast.

Financiële consequenties
Een paar weken geen voetbal, waardoor er bijvoorbeeld geen inkomsten uit de kantine komen, dat is nog wel te overzien. Maar dat wordt een heel ander verhaal wanneer deze lockdown bijvoorbeeld tot september duurt. Wat gebeurt er met de competities? Alle toernooien kunnen dan geen doorgang vinden, de inkomsten uit de kantine vallen weg, maar denk ook aan het innen van de contributie van de leden. Hoe ga je daarmee om? En denk aan de sponsoren, allemaal ondernemers die het nu heel moeilijk hebben. Ze sponsoren nu lucht, er is niemand op ons prachtige sportpark.
USV blijft voortbestaan, hoe dan ook, maar USV heeft een probleem als deze periode maanden gaat duren.

Toch nog iets positiefs
De Gemeente Dalfsen heeft inmiddels geanticipeerd op de stillegging van alle sportieve activiteiten en is druk bezig om onze velden te verticuteren en te bemesten. Geen overbodige luxe, want zeker veld 2 en 3 waren wel aan onderhoud toe. Fijn dat de Gemeente Dalfsen proactief is. Onze dank is groot. We hopen van harte dat we er dit voorjaar weer gebruik van kunnen maken.

Beste leden, namens het voltallige bestuur wens ik jullie veel sterkte toe. We hopen jullie allen weer spoedig te zien in goede gezondheid!

Met vriendelijke, gezonde en sportieve groet,

Michiel Smudde
Voorzitter

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!