Uh, hoe zit het eigenlijk met de conditie van de selectie?

Het is een open deur om te zeggen dat we in een hele rare tijd verkeren. Bijna alles ligt op zijn kont. En tot hoe lang dat gaat duren kan niemand te zeggen. Als we ons tot de bijzaak voetbal beperken, ontstond er deze week de nodige verwarring. Maandag werden door de overheid de corona-maatregelen uitgebreid tot 1 juni. Maar een dag later bleek dat sportcompetities niet vallen onder het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Dit betekent dat sportclubs voorlopig nog tot 6 april gesloten zijn. Maar er is geen weldenkend mens die gelooft dat we dan weer op het veld staan. Misschien in juni? Misschien pas weer in september? Wie zal het zeggen?

Direct nadat alle sportvelden op slot gingen, rees de vraag hoe de USV-voetballers zich in conditie moesten houden, zonder trainingen en wedstrijden. Want stel dat de competitie toch weer van start gaat, hoe zit het dan met onze selectie? Lag die ook al die tijd op zijn kont?

Nou, zeker niet als het aan trainer Yves Heskamp ligt. Nog voor de inkt was opgedroogd van de kranten die het slechte nieuws naar buiten brachten, slingerde hij al de eerste tips via de groeps-WhatsApp in de rondte. Te beginnen met drie keer in de week (hard)lopen aan de hand van zijn loopschema. Later aangevuld met challenges. De uitdagingen om een bal tientallen keren hoog te houden. Met je goede been, met je verkeerde been en om en om. Opdrukken, sit-ups. Noem maar op. En als bewijs? Filmpje maken en naar de trainer sturen! Dat leverde inmiddels uren bewijsmateriaal op. Ballen werden ingeruild voor toiletrollen. Drie kwartier lopen werd soms vervangen door een uur fietsen, ja zelfs paardrijden. Voeg daarbij nog de work-outs in de schuur of slaapkamer en dan snap je dat de selectie van USV er alles aan doet om in conditie te blijven. En om helemaal niets aan het toeval over te laten heeft Yves hardloopster Annemiek Klein ingeschakeld om de trainingsschema’s verder te optimaliseren.

Kortom, iedereen doet er alles aan om fit te blijven. Of en hoelang we de conditie nog buiten op peil kunnen houden, is de vraag. En kunnen we door een totale lockdown helemaal niet meer naar buiten, dan houdt het op. Dan is iedereen aangewezen op de oefeningen binnenshuis.

Maar nogmaals benadrukt: voetbal is nu slechts bijzaak. Veel belangrijker dan een goede conditie is natuurlijk een goede gezondheid. En daarom houdt ook de selectie van USV zich aan de regels die zijn opgesteld om besmetting van het corona-virus te voorkomen. Jij toch ook?

Meester Heskamp zelf heeft er in de achtertuin geen moeite mee: 50 keer links, 50 keer rechts.

(door Jan Hamers)

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!