Nieuws uit de (digitale) bestuurskamer.

Beste USV-ers,

Het beloofde een mooi jaar te worden. Het 90-jarig bestaan van ons USV zou groots gevierd gaan worden op een manier zoals dat alleen bij USV kan. We begonnen met een geweldige aftrap waarin we na de Bijzondere Ledenvergadering maar liefst drie leden van verdienste en een erelid aan onze statistieken konden toevoegen. Een schitterende jubileum uitgave van de USV-er en de meer dan goed bezochte, gezellige en hartverwarmende Reünie en jubileum receptie. Op sportief vlak was er ook sprake van een jubelstemming, het vlaggenschip draait mee in de top van de derde klasse en er werd al voorzichtig nagedacht over het behalen van de nacompetitie. En toen kwam het Coronavirus. De wereld staat op z’n kop en heeft geleid tot ongekende maatregelen. Hoelang de maatregelen van kracht zullen blijven en of de ze verder aangescherpt gaan worden is allemaal onzeker. Wij volgen de richtlijnen van de overheid, RIVM en de KNVB, immers gezondheid staat voorop!

Streep door veel activiteiten

Het heeft ons in ieder geval doen besluiten om een streep te zetten door de aangekondigde jubileum agenda. Concreet betekent dit dat de volgende activiteiten dit seizoen geen doorgang zullen vinden:

 • 27 maart, kaartavond 7
 • 1 april schoolvoetbal
 • 3 april, kaartavond 8 + wandelvoetbal
 • 10 april jeugdbingo
 • 11 april, paasbingo
 • 13 april, paaseieren zoeken jeugd
 • 22 april schoolvoetbal (reserve)
 • 17 mei, sponsormiddag / laatste thuiswedstrijd USV1
 • 20 mei sport4kids
 • 23 mei, medewerkers avond
 • 30 mei, 4x4 jeugdtoernooi + rommeltoernooi en sleepover
 • Super Saturday

Verder, komt het toernooi seizoen (juni) er weer aan. Gezellige toernooien met als klapstuk het Combitoernooi. Het is voor nu nog onzeker wat er gebeurt met deze activiteiten. Hierover zullen we jullie in de loop van de tijd berichten, zodra er meer duidelijkheid is vanuit de overheid, RIVM en KNVB.

Er is een jubileumagenda opgezet met mooie activiteiten met als doel om het jubileum van USV samen te gaan vieren. Er komt dan wel een streep door de huidige agenda, maar geen streep door de activiteiten. Wij schorten deze op tot het volgende seizoen, samen met de jubileumcommissie gaan we kijken hoe we deze activiteiten kunnen gaan inpassen in het jaarprogramma van seizoen 2020-2021.

Eén van de bestuursleden zei: “Je negentigjarig jubileum vieren is bijzonder, maar ik denk dat er nog nooit een vereniging zijn één en negentigjarig jubileum zo groots heeft gevierd.” Deze uitspraak kenmerkt voor mij onze veerkracht. Onze kracht om in oplossingen te denken in plaats van in problemen. Die veerkracht hebben we momenteel hard nodig. Deze verkeerkracht in combinatie met het grote gevoel van betrokkenheid waar we bij USV om bekend staan zal ons gezond en op de been moeten houden.

Zorg goed voor jezelf en je naasten, maar kijk ook om je heen!

Ken je of ben je een lid die een klein netwerk heeft om op terug te vallen maak dit dan kenbaar, want bij USV zijn we er met en voor elkaar!

Denk ook aan onze sponsoren. Een groot deel van hen loopt momenteel veel inkomsten mis. Zij hebben naast de zorgen om de gezondheid van hun zelf en hun naasten ook de zorgen om de gezondheid van hun bedrijf. Kijk waar je hen kunt ondersteunen in welke vorm dan ook, want crisis biedt ook kansen.

Om ons heen zien we allerlei mooie maatschappelijke initiatieven ontstaan en lijkt betrokkenheid en saamhorigheid een sterk wapen. Niet in de strijd tegen Corona, maar wel in de strijd tegen de gevolgen. Laat ook uw hart spreken!

Financiële gevolgen

Ook onze club loopt als gevolg van het sluiten van het sportpark veel inkomsten mis. Mochten de toernooien allemaal niet doorgaan, en daar moeten we zeker rekening mee houden, krijgen we financieel ook een beste dreun. Voor veel sportclubs en met name voetbalverenigingen zijn de kantine opbrengsten en opbrengst van diverse toernooien een zeer belangrijke bron van inkomsten. USV is daar zeker geen uitzondering op. De vaste lasten lopen gewoon door, verder zijn de meeste onkosten al gemaakt aan het begin van het seizoen.

Als bestuur zullen we er alles aan doen om onze club gezond te houden. Dit kunnen we uiteraard niet alleen. Samen met jullie maken wij de club, zijn wij de club! Daarom vragen we om ook in deze moeilijk tijd er samen zorg voor te dragen dat de club gezond blijft. Komende week wordt het laatste deel van de jaarcontributie geïnd. Een vaste bron van inkomsten voor onze vereniging die we nu meer dan nodig hebben!

Ja, we hebben een buffer voor onvoorziene zaken, maar deze buffer is niet onuitputtelijk! Bovendien staan er de nodige investeringen voor ons, die ook beslag zullen leggen op deze buffer. Denk hierbij aan de personenlift. Deze is momenteel defect en zal gerepareerd moeten worden. De laatste geluiden zijn dat we rekening moeten houden met de aanschaf van een nieuwe lift. Wij achten de lift als noodzakelijk voor de toegang voor alle USV’ers en bezoekers van ons sportpark en ons clubgebouw.

Plannen verbouwing uitgesteld

Deze financieel onzekere tijd heeft ons genoodzaakt de plannen voor de verbouwing (tijdelijk) stop te zetten. Achter de schermen worden de verbouwplannen verder uitgewerkt en momenteel ook alternatieve plannen. Zodra we meer duidelijkheid hebben brengen we jullie uiteraard op de hoogte.

Het bestuur heeft momenteel misschien geen zitting in de bestuurskamer, maar via de digitale kanalen wordt er “gewoon” vergaderd en zijn wij voor een ieder ook bereikbaar.

Heeft u vragen, zorgen of iets anders wat u met ons wil delen, schroom dan niet.

Onze contact gegevens staan op de site.

Namens het bestuur wens ik u en uw naasten heel veel sterkte de komende tijd. We hopen dat jullie deze moeilijke periode goed doorkomen en dat we elkaar in goed gezondheid weer zien in betere tijden.

Warme groet namens het bestuur,

Daniëlle Vlierman

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!