Tikkie Trug USV: precies 20 jaar geleden.

Corona heeft ons in een ijzeren greep. Alles is anders. Alles is stil. Ook sportpark Hulsterlanden ligt er verlaten bij. Geen trainingen. Geen wedstrijden om met elkaar over na te praten. Of vooruit te blikken. Want met elkaar, dat gaat nu even niet. Hier had nu een verslag moeten staan van Steenwijk- USV van afgelopen zondag. Niet dus. Daarom een ‘Tikkie Trug’. Van precies 20 jaar geleden, op 26 maart 2000: USV- Zwolsche Boys.

USV laat dure punten liggen tegen Zwolsche Boys: 0-0

Net als vorige week tegen Davo had USV vooraf wel willen tekenen voor een gelijkspel tegen het sterker geachte Zwolsche Boys. De roemruchte club van weleer legde echter ook nu niet het sterkste voetbal op de groene mat. Er had voor USV dan ook meer ingezeten dan dit doelpuntloze gelijke spel. Scheidsrechter v.d. Vegt speelde een cruciale rol in dit duel. Hij slingerde voortdurend spelers op de bon en was niet altijd even gelukkig met zijn beslissingen, De mannen uit Zwolle-Zuid hanteerden voor rust veelal de lange bal om zo de gevaarlijke spits John Beun te lanceren. De vaardige speler is normaliter in staat om optimaal gebruik te maken van de kleine kansjes die hij krijgt. USV probeerde met gegroepeerd voetbal via de vleugels voor gevaar te zorgen in het strafschopgebied van de Boys. In de 10e minuut was USV zeer dicht bij de openingstreffer toen Cor Kremers schot na een goede voorzet van Gerjan Kok in het zijnet belandde. Toen een drietal minuten later Dennis Wildvank binnen het strafschopgebied onder de ogen van de scheidsrechter werd gevloerd kon een strafschop niet uitblijven. Toch werd anders beslist. Gaandeweg de eerste helft kreeg Zwolsche Boys wat meer vat op het spel van de Nieuwleusensnaren, doch dit mondde niet uit in echte doelrijpe kansen. Na de pauze sloeg de vlam meer in de pan. Gerjan Kok werd na tien minuten voetballen uitstekend vanuit het middenveld aangespeeld en kon vrij richting het doel van Zwolsche Boys. Zijn eerste schot werd echter door de linkerpaal gestuit en in de rebound caramboleerde de bal tegen de rechter aluminium staander. Veel pech derhalve voor USV. Een vijftal minuten later sloegen de Zwollenaren geheel op tilt toen doelman Willem Visscher vanwege het maken van een slaande beweging naar spits Dennis Wildvank van USV op rood werd getrakteerd.

Boys doelman Willem Visscher ziet tot zijn verbazing rood. 

Alfred Konkelaar, keeper van het vierde, werd uit het publiek geplukt om de plaats onder de lat over te nemen. Het oponthoud duurde tien minuten. Tot ontsteltenis van USV werd het spel vervolgens niet hervat met een penalty, maar met een vrije bal voor de Zwolse doelman. De ruimte die USV nu kreeg door deze overtalsituatie werd door de blauwwitten niet slim uitgespeeld. De mannen uit Zwolle stroopten hun mouwen nog eens extra op en zagen zelfs nog kans een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Patrick Drenth te verschijnen. De betrouwbare sluitpost van USV hield echter zijn doel keurig schoon al kwam USV goed weg toen de winnende treffer van Chris Sorries werd afgekeurd wegens hinderen. Na afloop waren beide trainers, Ester van Zwolsche Boys en Tuin van USV het erover eens dat deze matige wedstrijd ook niet echt een winnaar verdiende.  

Bron: artikel Marskramer.

Opstelling USV: Patrick Drenth / Fred Bouwknegt – Cor Kremer – Harrie Troost – René Kok / Gerjan Kok – Martijn Scholten – Paul Scholten / René Strijker (Marco Hilberink)– Dennis Wildvank – Wilbert Lindeboom (Jack Mijnheer).

Selectie Zwolsche Boys: W. Visscher, J. Donze, A. Bruinewoud, M. v.d. Streek, F. Madarun, C. Goelab, F. Velthuis. R. Grafhorst, M. v,d. Belt, J. Beun, F. Goelab, J. Klaassen, R. Koopman. A. Moeni, C. Sorries, P. Veenstra.

Overig programma deze middag in de 5e klasse H Oost: De Gazelle- Nieuw Heeten, ABS- Mariënheem, SDOL- Raalte, Sallandia- Davo, Ommen- Nijverdal.

USV kwam dat seizoen in een nacompetitie terecht om degradatie te ontlopen. Er werd verloren van Emst en Buurse, maar de ruime winst tegen avc Heracles was voldoende om 5e klasser te blijven. ABS werd op een zinderende slotdag van het seizoen kampioen op bezoek bij USV. De Gazelle en Nijverdal degradeerden rechtstreeks naar de 6e klasse. Zwolsche Boys eindigde als nummer 3 op de ranglijst.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!