Zaterdagmorgen.

Zaterdagmorgen 18 april. Sportpark Hulsterlanden. Mijn eigen archief is opgedroogd. Dus ik ga even kijken in de kast bij USV voor munitie voor een nieuwe aflevering van ‘Tikkie Trug’. Ik ben op zoek naar een clubblad dat 50 jaar teruggaat. Die heb ik zo te pakken, maar ik zoek vergeefs naar een leuk wedstrijdverslag. Eigenlijk ook wel prima, vind ik. Want op de drempel van Corona-week 6 ben ik wel klaar met dat hele ‘teruggekijk’ en al dat goed bedoelde tijdverdrijf op social, tv en in kranten. Die throwback thursdays, raad de speler, spannende FIFA toernooien, quizzen, het posten van elftalfoto’s, de zoveelste herhaling van het Formule 1 Café en het wezenloos staren naar gedateerde wedstrijden waarvan ik de uitslag al weet. Nostalgie, maar ik wil wel weer eens vooruit.

Het is zaterdagmorgen, het zou hier nu moeten krioelen van kinderen, ouders, opa’s en oma’s, maar ik ben helemaal moederziel alleen op de club. De tjiftjaf voert het hoogste woord. Of is het toch een merel? En de bekende familie scholekster is ook vast alweer neergestreken. Zij hebben geen last van het vliegverbod. De totale lockdown wordt nog het best geïllustreerd door het klassieke standenbord van USV 1. Daar aan de muur wacht het wedstrijdprogramma van zondag 15 maart nog steeds geduldig op de uitslagen. Maar DIO-USV en al die andere wedstrijden werden en worden niet meer gespeeld. Mis je het voetbal? Ja ook. Ook? Ja, want ik mis vooral de vrolijke pré-weekend zitting op donderdagavond. Of op zaterdagmorgen 10.00 uur het oeverloos domme koffiegezwets aan de stamtafel. Die dingen. Ik mis de derde helft, zeg maar. We zitten deze weken meer dan ooit met onze mobieltjes op social. En meer dan ooit merken we hoe surrogaat dat is.

Ik maak een foto vanaf het balkon. Weet je nog februari? Toen hadden we precies 1 regenbui. Helaas duurde die de hele maand. Drijfnatte velden. Toen konden we ook al niet tegen een bal trappen. Zo heeft USV 2 (zon) dit kalenderjaar nog geen wedstrijd gespeeld (…). Intussen zijn de doelen verwijderd en de reclameborden rondom het hoofdveld verstopt onder zeil. Want alles is alweer gortdroog. Er wordt gesproeid. 

Sportpark Hulsterlanden 'onder zeil'. Letterlijk en figuurlijk.  

Ook op veld 2. Dat kon de afgelopen maanden de vergelijking met een zwarte aardappelakker glansrijk doorstaan. En heeft dankzij de voetballoze weken warempel weer een groene gloed gekregen. Toch een lichtpuntje.

Het is zaterdagmorgen en ik heb geen mens gezien bij USV. Terwijl ik het hek weer op slot draai, zet de tjiftjaf nog maar eens aan voor een luidkeelse serenade. Of is het toch een opgewonden merel die ik hoor fluiten? Hoe mooi is de natuur! Klopt. Maar het is zaterdagmorgen. Ik wou dat ik een scheidsrechter hoorde fluiten.

Tot gauw, Ben.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!