Trainingen USV jeugd t/m 18 jaar hervat.

Beste USV-ers,

Zoals wij op 22 april reeds gecommuniceerd hebben zijn de maatregelen van de overheid t.a.v. het Coronavirus versoepeld.

Wie wel en wie niet?

Gelukkig bieden de maatregelen die op dinsdag 21 april bekend zijn gemaakt perspectief voor een gedeelte van onze leden, de jeugdafdeling. Vanaf 29 april kunnen kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding weer samen sporten. Datzelfde geldt voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar, maar voor hun geldt de regel houdt afstand van minimaal 1,5 meter. De ruimte die het kabinet hiermee geeft benadrukt het belang van het in vrijheid kunnen bewegen en sporten voor jongeren. We zijn blij dat wij gezamenlijk deze ruimte weer krijgen om te voetballen!

Daarom willen wij de trainingen weer hervatten vanaf woensdag 29 april. Daarbij is het ook voor niet-leden mogelijk om de trainingen bij te wonen.

De KNVB praat met de autoriteiten of het ook voor 19-jarigen mogelijk is om met hun team mee te mogen trainen. Op dit moment is daar nog geen duidelijkheid over, maar zodra we meer weten passen we dit bericht aan!

Welke voorwaarden zijn er

De gemeente Dalfsen staat toe dat ons sportpark met ingang van 29 april open worden gesteld om te trainen (geen officiële wedstrijden), mits aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan:

  • Voor de jeugd in de leeftijd 13 t/m 18 jaar geldt dat zij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden. Voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet.
  • Het heeft sterk de voorkeur dat kinderen zelf naar de training gaan. Als het echt niet anders kan mogen ouders kinderen brengen en halen. Ouders gaan na het brengen direct naar huis en blijven niet bij de training.
  • Het ballenhok is alleen toegankelijk voor trainers (max 1 trainer tegelijkertijd).
  • Om contactbesmetting te voorkomen gebruikt ieder team zijn eigen materialen.
  • Kleedkamers en kantines blijven dicht, dus thuis douchen.
  • Gebruik je gezonde verstand.
  • Deze beperkte heropening van de sport is voorlopig tot 20 mei.

Ook belangrijk om rekening mee te houden:

  • Bij de O17 en O19 is het verstandig om een legitimatiebewijs bij je te hebben voor eventuele controles.
  • Neem al het nodig is je eigen bidon met drinken mee.
  • Als je water gebruikt bij USV haal deze dan in de toiletruimte onder de kantine, omdat het water in het ballenhok lange tijd heeft stilgestaan.

 

Brengen en halen

Kom zoveel mogelijk zelf met de fiets. In het geval van halen en brengen dan geldt dat de ouder(s) hun kind(eren) bij het hek afzetten. De kinderen worden daar ontvangen door de begeleiders en trainers. Alleen ouders die een rol hebben in de begeleiding mogen het sportpark op. De kinderen worden na de training begeleid naar de uitgang van het sportpark. We doen een beroep op ouders om op de parkeerplaats ook gepaste afstand te bewaren. Uiteraard nemen wij bij de organisatie van de trainingen de RIVM richtlijnen zeer serieus en handelen hiernaar.

Bovenstaande maatregelen zijn in ieders belang. Wij vragen jullie dan ook de voorschriften strikt op te volgen.

We zijn bijzonder verheugd dat we weer mogen opstarten, al is het nog in zeer afgeslankte vorm. Wij hebben er zin in dat er weer gebruik gemaakt wordt van ons sportpark. De buitenploeg heeft afgelopen weken niet stilgezeten! Het ziet er – zo als altijd – weer spik en span uit. Onze dank gaat uit naar onze buitenploeg!!

Met vriendelijke groet,

Michiel Smudde Voorzitter

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!