Van de voorzitter.

Vandaag werd ik herinnerd door Facebook dat het exact 6 jaar geleden is dat de Supportersvereniging van USV haar 40 jarige verjaardag vierde. De Supportersvereniging had het mogelijk gemaakt om een sprong uit een vliegtuig te maken. Hoewel ik alleen het idee al afschuwelijk vond, heb ik toch besloten om toch te springen. Het gevoel van de vrije val, het moment dat de parachute eindelijk opengetrokken wordt, de geruisloze vlucht richting het hoofdveld van USV en de landing heeft grote indruk op mij gemaakt.   

Zulke evenementen zijn vandaag de dag helaas niet meer toegestaan. We zitten in corona-tijd. Gelukkig zijn de maatregelen vanuit de overheid wat minder streng geworden en mag er weer getraind worden. We moeten voldoen aan allerlei protocollen en dat is niet voor niets. Ik moet er niet aan denken dat er een tweede golf komt, waardoor de maatregelen weer aangescherpt worden. Heel gefaseerd de beperkingen weer afzwakken lijkt een goede remedie. 

Er is een streep gezet door ons jubileumjaar. Geen festiviteiten om ons 90-jarig bestaan te vieren. Ook de hele toernooiencyclus hebben we noodgedwongen moeten annuleren. Zo is er van het eerste half jaar niets terecht gekomen. Er valt ineens niets te vieren, daar waar we bij USV zo goed in zijn.

We hadden in maart een Bijzondere Ledenvergadering gepland staan. Een extra Ledenvergadering, bovenop de Ledenvergaderingen in het voor- en najaar. Die extra Ledenvergadering was gepland om de leden te vragen het bestuur akkoord te geven op de voorgenomen bouwplannen. De plannen voor de aanbouw, waarin beneden 3 kleedkamers, een scheidrechterkamer en 2 toiletgroepen gerealiseerd zouden worden en boven een nieuwe ruimte voor De Winkies. Die plannen hebben we in de ijskast gezet. We moeten pas op de plaats maken en afwachten hoe we er na de corona-crisis financieel voorstaan.

De landelijke prognoses geven aan dat voetbalclubs in ledenaantal zullen krimpen. Wij zien vooralsnog niet een toename van het aantal afmeldingen bij USV. Maar het is wel iets wat het bestuur bezighoudt. We zullen eerst moeten afwachten wat de schade wordt. Financieel zijn we goed gezond. Dat is het punt niet. Maar stel dat we straks, volgens de landelijke tendens, ineens 100 leden minder hebben? Dan zullen we opnieuw naar de plannen moeten kijken en wellicht aanpassen.

Maar deze crisis biedt ook kansen. We spreken binnen het bestuur of we niet juist nu onze bestaande kleedkamers zouden moeten moderniseren. Voorlopig mag er toch geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers. Veel hangt af of we de vrijwilligers dan volgens de 1,5 meter regels kunnen inzetten, zonder dat we met te weinig mensen aan het project bezig zijn. Over de verbouwing willen we zo snel mogelijk een definitief besluit nemen. Echter gaat ook de voorjaarseditie van de Ledenvergadering niet door. Dus zoeken we daar een oplossing voor, als we de renovatie willen doorzetten.

De afgelopen maanden hebben we als gezamenlijke voetbalverenigingen van de Gemeente Dalfsen veel contact gehad om elkaar te steunen, elkaar tips te geven en gezamenlijk met de Gemeente Dalfsen te communiceren. Bijvoorbeeld over de velden en het geplande zomeronderhoud. Bij USV hebben we geen kunstgras en zijn bijna al onze velden vanaf 31 mei gesloten. Veld 2 is vanaf 13 juni gesloten. Op 17 augustus gaan de oefenstrook en veld 3 weer open. Dus wederom ruim 2 maanden geen voetbal bij USV. De Gemeente Dalfsen ziet geen andere mogelijkheid, het onderhoud is nodig om volgend seizoen goede velden te hebben. Bijzonder jammer dat we vlak na het opstarten van de trainingen alweer moeten stoppen. Toch broeden we nog op een andere oplossing, waarover later misschien meer!

Waar we met de voorzitters van de voetbalverenigingen Dalfsen ook om gevraagd hebben is of wij, net als de horeca, ons terras mogen openen. Een 1,5 meter variant met dezelfde regels als de horeca, waar we als leden van de club bij elkaar kunnen komen. Ik denk ook aan de leden die in het weekend of op een doordeweekse avond iets komen drinken en gezellig bijkletsen. Teams die met elkaar nog even nazitten na een training of gewoon zomaar, omdat dat het teamgevoel ten goede komt. En ja, het brengt ook wat geld in het laatje, ook dat heeft iedere club nodig.

Het bestuur hoopt spoedig met meer positief nieuws te komen. Wij zijn er klaar voor!

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,

Michiel Smudde

Voorzitter USV

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!