USV bekert zondag in en tegen Raalte

“Slappe hap, kom op USV”, mopperde trainer Yves Heskamp afgelopen zondag op driekwart van de bekerwedstrijd tegen Vilsteren. USV nam al vlot een 2-0 voorsprong, maar daar leek het bij te blijven. Het tempo kabbelde voort en van enige slagvaardigheid voor het doel was geen sprake. De aansporing van de trainer had effect. Hij zat nog maar net weer op zijn tuinstoel naast de dug out of de teller liep alsnog op naar 5-0. Dat was overigens niet genoeg voor de koppositie in de bekerpoule. Raalte, de tegenstander van komende zondag, liet namelijk een onvervalste zevenklapper noteren in Balkbrug. Het mag duidelijk zijn dat de winnaar van Raalte-USV goede papieren heeft om verder te bekeren.

Beide clubs kennen elkaar goed
De geschiedenis tussen Raalte en USV gaat vele tientallen jaren terug. Al in het seizoen 1947/1948 zaten de ploegen voor het eerst bij elkaar in de competitie. Met een punt voorsprong op Balkbrug, legde Raalte toen beslag op de titel. USV eindigde met 18 uit 18 precies in de middenmoot in een competitie met teams als JWK uit Kampen, Hevo uit Heino, Blokzijl en Hoogeveen. Van veel recentere datum zijn de volgende ontmoetingen in en tegen Raalte:

13 mei 2012, nacompetitie: Raalte- USV 0-0.
Bijz: Raalte was herkanser uit de 4e klasse, USV periodekampioen in de 5e klasse. Een week later won USV het thuisduel na verlenging (1-0). USV ging door naar de volgende ronde, Raalte degradeerde.

27 april 2014, 5e klasse I: Raalte- USV 1-2.
Rick van der Ros 1-0, Tjerk Poppens 1-1 en 1-2.
Bijz: Zeer opvallende invalbeurt van Tjerk Poppens.

3 mei 2015, 5e klasse A: Raalte- USV 2-6.
Rick Timmerman 0-1, Nick van Tolij 1-1, Rick Timmerman 1-2, Kay Huzen 1-3, Frank Kuiper 1-4, Marnix van Santen 2-4, Mathijs van Faassen 2-5, Chiel de Weerd 2-6.
Bijz: USV door dit resultaat dicht bij een plaats in de nacompetitie.

2021 Raalte Frank Kuiper
Mei 2015: Frank Kuiper op de solotoer, de defensie van Raalte in hoogste staat van paraatheid.Mei 2015: Frank Kuiper op de solotoer, de defensie van Raalte in hoogste staat van paraatheid.

De nieuwste editie van Raalte- USV op het sportpark aan de plaatselijke Jan van Arkelstraat begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is Gilian Westemeijer.

Bekerprogramma en -uitslagen poule USV
Afgelopen zondag: USV- Vilsteren 5-0 / Balkbrug- Raalte 0-7.
Komende zondag: Raalte- USV / Vilsteren- Balkbrug.
13 september: Balkbrug- USV / Vilsteren- Raalte.
Alleen de winnaar van deze bekerpoule plaatst zich voor de volgende ronde.

Dit weekend te zien op sportpark Hulsterlanden
Daar waar de junioren verder gaan met het bekertoernooi, maken de jongste teams zaterdag al een start met de competitie. Dat levert vanaf 8.30 uur een druk programma op. De laatste thuisduels beginnen om 14.30 uur. Op zondag is alleen USV 4 te bewonderen op sportpark Hulsterlanden. Aanvang 10.00 uur.

Compleet wedstrijdprogramma
Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.


Houd je aan alle corona-maatregelen. Houd afstand, volg looplijnen, registreer je, nies in je elleboog. Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag. Ga niet schreeuwen. Ga langs de lijn niet schouder aan schouder staan. En blijf thuis als je je niet lekker voelt. Gebruik je gezond verstand! Lees elders op deze site het volledige USV corona-protocol.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!