Uitslagen en Wedstrijdverslagen USV jeugd 12 september 2020.

Inmiddels zijn ook de USV kabouters en de 4 tegen 4 spelers (JO7) gestart met het nieuwe voetbalseizoen. Hierbij de resultaten en verslagen.

Kaboutertraining

Het seizoen van de kabouters is weer begonnen. Met een mooie opkomst van 13 kabouters en nog een aantal die eerst even kwamen kijken hadden we een mooie opkomst. Nadat we traditie getrouw waren begonnen met tikkertje was iedereen warm en konden de kabouters met de bal aan de slag. Na 45 minuten lekker te hebben getraind stond er nog een leuke verrassing te wachten voor de kabouters. Voor iedereen hadden we een lekkere suikerspin. Al met al een geslaagde eerste training van het seizoen. Dat er nog maar velen mogen volgen. Zaterdag 26 september is de volgende training. Tot dan!

USV JO7-1 (4x4)

We begonnen de wedstrijd tegen SV Nieuwleusen in de witte shirts. We begonnen goed en stonden voor met 2-0 maar uiteindelijk toch nog verloren met 3-2. Hierna hebben we gevoetbald tegen SV Nieuwleusen in de oranje shirts, die hadden iets meer techniek als ons en dat is aan de stand wel te zien, 3-1 verloren. Hierna kwam er meer pit in het team en waren we gebrand te winnen tegen SV Dalfsen, en dit is gelukt we hadden met 5-2 gewonnen!

USV JO8-1 – JCLE JO8-2 (6-3)

Zaterdag speelden we voor het eerst thuis. In het begin kon je direct al zien dat ze wel aan elkaar gewaagd waren. USV kwam 0-2 achter,  maar liet het er niet bij zitten. Na een paar gemiste kansen, maakten  ze de 1-2 en de 2-2 en daarna zelfs de 3-2 . JCLE kwam nog weer terug tot 3-3, maar tegen het eind van de wedstrijd werd er nog een paar keer gescoord door USV dat bracht de eindstand op 6-3. Op naar volgende week.

USV JO9-1 – Gramsbergen JO9-1 (7-3)

Afgelopen zaterdag kregen de jongens van de JO9-1 thuis Gramsbergen op bezoek. Na het verlies van vorige week was het zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dat lukte aardig, want al snel stonden we 2-0 voor. Hierdoor werden we wel wat overmoedig, waardoor er in het veld iets te makkelijk gedacht werd over de organisatie en de stand even later al weer 3-2 was. Nog steeds een kleine voorsprong, maar het werd wel even spannend. Gelukkig werd door goed keeperswerk meer tegendoelpunten voorkomen en de individuele kwaliteiten bij USV zorgden ervoor dat de voorsprong weer gestaag werd uitgebouwd. Tegelijkertijd groeide de frustratie over het spelverloop bij de tegenstander zo erg dat dit hun eigen spel niet ten goede kwam en daarmee hielpen ze zichzelf uit de wedstrijd (we begonnen te vermoeden dat het blauwe oog bij een van de jongens niet door een ongelukje veroorzaakt was...). Uiteindelijk konden we met een mooie 7-3 winst van het veld af.

USV JO9-2 – SV Nieuwleusen JO9-3 (18-0)

De leiders waren zo enthousiast dat ze maar liefst twee verslagen hebben gemaild, hulde!: Leider 1: Zaterdag speelden wij de thuiswedstrijd tegen SV Nieuwleusen. Een week eerder hadden we al onze eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen, met 3-4 uit in Lemele. Dat smaakte naar meer! Er was afgelopen week al goed getraind en dat kwam tot uiting in onze wedstrijd. Er werden mooie acties gemaakt en leuke combinaties opgezet. We spelen altijd vier keer tien minuten. Het eerste kwart maakten we al 6 doelpunten. Verdedigend stond het goed en we maakten onze kansen goed af. Daarna hebben we bij de tegenstander gelijk een extra speler laten meedoen, in de hoop dat we iets meer tegenstand zouden krijgen. Dat lukte maar ten dele. We liepen al snel uit naar 12-0 in de rust. De scheidsrechter had toen zijn telraam er al bij gepakt. We wisselden veel van positie in de laatste twee kwarten. ‘Verdedigers’ naar voren en ‘aanvallers’ naar achteren. En we bleven scoren, met als einduitslag 18-0! Zaterdag spelen we uit in Daarle tegen de plaatselijke JO9-1. Leider 2: Vandaag mochten wij eindelijk weer onze eerste thuiswedstrijd spelen. Na een goed en spannend begin van de competitie vorige week uit bij Lemele, was vandaag onze buurman op bezoek, SV Nieuwleusen JO9-3. Onze jongens waren behoorlijk gespannen, omdat wij vorige jaar vaak verloren van SVN. Achteraf bleek dit niet nodig te zijn want wij wonnen met ruime cijfers. Direct vanaf het begin werd er goed overgespeeld en wisten wij het doel van de tegenstander goed te vinden. Doordat wij verdedigend goed stonden heeft SVN maar een paar kansen gehad. Iedereen heeft goed gespeeld en wij gaan ons komende week weer voorbereiden op de volgende tegenstander SP Daarle JO9-1.

Be Quick’28 JO10-1 - USV JO10-1 (5-9)

FC Dalfsen JO10-3 - USV JO10-2 (4-4)

Afgelopen zaterdag onze eerste uitwedstrijd tegen Dalfsen. Het was weer een hele mooie en spannende wedstrijd om te zien. Alsof we het gewend zijn raakten we op achterstand met 3-1. Maar na vorige week wisten we dat we best kunnen voetballen en ook weer terug kunnen komen. En dat lukte tot 4-4..…wat een spannende partij hebben we gezien met veel teamgeest! Ook de tegenstander had genoten van dit potje voetbal. Een beter compliment konden beide teams niet krijgen.

JCO JO11-3 - USV JO11-1 (3-12)

Vandaag 12 september mochten we afreizen naar Ommen. Joris was aanvoerder hij had afgelopen week twee trainingen verzorgd en mocht de opstelling zorgen. We hadden getraind op positiespel in de opbouw, ruimte creëren en afronden. De tweede training hebben we op corners getraind waarbij we aanvallend moesten afronden en waarbij verdedigend, onze keepers Marai en Tijn, de verdediging op de juiste plek moesten zetten. We begonnen en eindigden voortvarend, met een tomeloze energie, de tegenstander werd door ons op alle fronten van de mat gespeeld het duurde niet lang of de 0-1 stond op het score bord Marai nam deze voor zijn rekening er volgden er nog velen Muzit 2x, Joris 1x, Luuk was vandaag de absolute topscoorder hij liet er vier noteren 1 doelpunt werd fraai op de volley ingeschoten na een uitstekende corner van Levi Dons (op getraind) Levi Dons 1 x, Eldana 1x, Tijn 1x en Ties 1 x, Levi Helledoorn liet een paar fraaie skills zien. Vandaag moest iedereen een schaar (dubbel of enkel laten zien) verder vielen er nog Zidane’s, Cristiano’s achter standbeen en vele andere mooie skills te bewonderen. Weer Top gespeeld dames en heren van de JO11!

HHC Hardenberg JO12-3 - USV JO12-1 (4-1)

USV JO13-1 – Vroomshoopse Boys JO13-3 (2-6)

JCO MO15-1 - USV MO15-1 (0-2)

Vandaag moesten de meiden van MO15-1 naar Ommen. Voor het eerst waren alle speelsters aanwezig, dus we vertrokken met 12 speelsters naar Ommen. Het werd een leuke wedstrijd tegen een leuke, sportieve tegenstander. Vanaf het begin van de wedstrijd begonnen de meiden met goed voetbal. Vandaag stond Lieke in het doel. Ze had niet heel veel te doen door goed verdedigend werk van Nina, Ilse en Daniek, maar als de tegenstander er toch door kwam, stond onze keeper altijd op de goede plek. Marit was vandaag voorstopper. Achterin liep ze alles dicht en ook kon ze vaak mee naar voren, waar ze altijd het vrije aanspeelpunt was. Lotte stond vandaag samen met Mirte op het middenveld. Mirte speelde vandaag haar tweede wedstrijd, maar het lijkt net of ze al jaren in het team speelt. Myra wist als mid-mid onze aanvallers mooi vrij te spelen, zodat door haar passes Sanne en Liv vandaag konden scoren. Ook Hanna en Senaida waren door hun mooie acties een plaag voor de tegenstander. We eindigden de wedstrijd met een 0-2 overwinning. Door dit mooie resultaat en de 2 eerdere overwinningen zijn we door in de beker. Top, dames! Volgende week beginnen we de competitie thuis tegen SV Nieuwleusen.

USV JO15-1 – SVI JO15-4 (14-1)

JCO JO15-5 - USV JO15-2 (3-4)

USV MO17-1 – Mariënberg MO17-1 (7-2)

De MO17-1 is eerste geworden in de bekerpoule! Door de uitslagen van de afgelopen twee weken was het al duidelijk dat we zelfs met een kleine nederlaag eerste in de poule zouden worden maar toch gingen we weer vol voor de overwinning. De einduitslag is enigszins geflatteerd, want met name in de eerste helft kregen we nog flink wat tegenstand van de MO17 uit Mariënberg. Dit leverde twee tegentreffers op en een 4-2 ruststand. Maar uiteindelijk kwam de overwinning nooit echt in gevaar en waren we gewoon een maatje te groot. En nu de focus op de competitie! volgende week in Hasselt tegen Olympia’28.

USV MO17-2 – BAS MO17-1 (7-0)

Vanmorgen mochten onze meiden de 3e bekerwedstrijd spelen. Eigenlijk waren we al door vanwege 6 punten en een flink doelsaldo in de plus. Maar ja, je weet nooit hoe het gaat, dus het motto was weer : ga weer lekker voetballen en pak die 3 punten ! Maar de dames van BAS waren duidelijk niet van plan om veel doelpunten tegen te krijgen en speelden er lekker op los en met hard werken gaven ze ons aardig wat tegenstand. Maar onze meiden hielden het lang spannend, want in de 23e minuut viel pas de 1-0 voor ons door een doelpunt van Lotte na een goede dribbel en assist van Sophie. Een kwartiertje later viel de 2-0 door een doelpunt van Elsa, door goed doorzetten van Lotte. In de rust de meiden verteld, dat ze de bal wat beter moesten inspelen en dat ze beter de bal het werk konden laten doen, door goed samenspel te gaan spelen. Nou, dat hadden ze goed in hun oren geknoopt, want ze kwamen de 2e helft toch goed uit de startblokken met mooi voetbal, waardoor het na 15 minuten voetballen alweer 5-0 was door doelpunten van Lotte en Elsa. Het was compleet éénrichtingsverkeer, want onze keepster heeft de gehele 2e helft geen bal gehad. Op enkele doeltrappen na. Aan het einde van de 2e helft volgden door goeie acties nog de 6-0 door Suus en de 7-0 door Merle. Het was weer een zeer goede wedstrijd van onze USV meiden en daardoor zijn we door naar de volgende ronde van de beker, top gedaan meiden !

KHC JO17-1 - USV JO17-1 (8-1)

SC Genemuiden JO17-3 - USV JO17-2 (1-1)

Laatste wedstrijd in de beker dit seizoen, op naar Genemuiden. Het zou toch wel heel fijn zijn voor de spirit om 3 punten mee naar huis te nemen. De voorspellingen voorafgaand waren dan ook hoopgevend, maar zoals het ook bij weersvoorspellingen gaat Eerst zien, dan geloven. Want we hadden op zon gerekend, niet op dikke bewolking en zelfs motregen. Maar wat voor de 1 slecht weer is, is voor een ander het beste weer. En zo maakte Stan zijn debuut voor USV. Welkom!! Kansen over en weer maar weinig raak. De scheidrechter was overduidelijk op hand van de thuisclub. Dit maakte het niet makkelijker voor ons. Een grove overtreding op 1 van onze speler werd als niets afgedaan, terwijl het licht toucheren van de rug direct werd afgefloten. Maar ook de spirit, de wil, de peper in de r..t leek te ontbreken bij USV. Het vechten voor de bal, niet direct opgeven bij balverlies, daar zal nog aan gewerkt moeten worden. Er waren zo nu en dan ook mooie dingen te zien op het veld hoor, super reddingen, mooie passes, goede aannames. Soms is het zo dat als een team met 10 man in het veld komt te staan door bijvoorbeeld een rode kaart, dat ze dan ineens beter gaan spelen, er voor gaan. Toch maar eens proberen dacht de wisselspeler, en ging weer op de bank zitten. Na 5 minuten zag de trainer hem echter zitten en stuurde hem direct het veld in. Vlak voor het einde werd er onterecht gefloten voor een overtreding door USV. De trainer, behulpzaam als die jongen is, wees de scheidsrechter daar even op. De scheids was echter niet van deze hulp gediend en liet de trainer zien welke kaarten hij op zak had. De rode vond de scheids blijkbaar het mooist, die hield hij trots in de lucht. Na applaus van de supporters en spelers werd de wedstrijd voortgezet. En toen ineens was de spirit er bij het team, de wissels die spontaan verlost waren van de pijntjes, de zon die direct verdween, er was ineens haast bij USV. Helaas, tijd te kort. Einduitslag 1-1. Maar als we die spirit, wil om te winnen, nou eens meenemen naar volgende week. De eerste competitiewedstrijd. Thuis. Tegen SV Nieuwleusen. Lijkt mij een goed idee.

SC Balkbrug/Avereest JO17-2 - USV JO17-3 (0-11)

USV MO19-1

De wedstrijd is op verzoek van tegenstander Heerde MO19-1 verplaatst naar woensdag 16 september aanvang 19.30 uur.

SC Genemuiden JO19-2 - USV JO19-1 (1-6)

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!