USV zondag voor de competitie naar Olyphia.

De competitie 2020/2021 begint zondag. Gewoon volgens planning. Maar wat is gewoon? Door alle corona-toestanden hing er lang een sluier van onzekerheid rond deze datum. En nog steeds kan het virus zomaar roet in het eten gooien. Elke week is er wel een club die op slot gaat vanwege een besmetting. Met de herfst op komst is het dan ook niet ondenkbaar dat we rekening moeten houden met afgelastingen door onbespeelbare velden, maar ook met verlaten sportparken vanwege corona.

Voor het eerst weer sinds ruim een half jaar

USV gaat voor de eerste competitiewedstrijd sinds 8 maart naar sportpark Spokedam in Noordwolde. De bosrijke thuishaven van Olyphia. Vorig seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar voor het eerst. Ook toen in Noordwolde. De return op sportpark Hulsterlanden werd niet gespeeld. Olyphia won zondag voor de beker bij Renado, maar zag competitiegenoot Trinitas er met de poulewinst vandoor gaan.

 Nog even voorstellen: Olyphia

De club uit de Friese gemeente Weststellingwerf werd opgericht in 1928. In dat jaar werden de Olympische Spelen in Amsterdam gehouden. De oprichters werden met de naamgeving hierdoor geïnspireerd. De plaatselijke hoefsmid kreeg opdracht om speciale speldjes te maken, maar die maakte een spelfout. Zo werd het dus Olyphia. De club heeft 2 seniorenteams en 1 vrouwenteam. De jeugd is ondergebracht in SJO Vidosa. Een samenwerkingsverband tussen meerdere clubs uit de omgeving. Bij het stopzetten van de vorige competitie in maart stond Olyphia op de 11e plaats.

Zo ging het op 10 november 2019 op Spokedam

Olyphia- USV 1-5 (1-2). 10. Damiën Boers 1-0, 23. Sander Schaeffer (p) 1-1, 33. Thijmen Stegeman 1-2, 51. Max Schaeffer 1-3, 85. Sander Schaeffer (p) 1-4, 90. Rémon van der Kolk 1-5.

Bijz. 44. Damiën Boers mist strafschop voor Olyphia.

De nieuwe editie van Olyphia - USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark Spokedam, Elsweg 18, 8391 KL Noordwolde. Scheidsrechter is Anne Achttien.

Beeld uit de ontmoeting van november vorig jaar in Noordwolde.   

Dit weekend te zien op sportpark Hulsterlanden

Vrijdagavond start de 7 tegen 7 tour op sportpark Hulsterlanden. USV doet zelf met 3 teams mee aan deze onderlinge regionale competitie van in totaal 14 teams op de vrijdagavond. Aanvang 19.30 uur.  Het bekervoetbal is voorlopig klaar. Alle wedstrijden staan nu in het teken van de competitie. De eerste wedstrijden beginnen zaterdag al om 8.30 uur. Om 14.30 uur verzorgt USV JO17-2 het sluitstuk via een onderonsje met de buren van sv Nieuwleusen. Op zondag is het net als vorige week: USV 3 speelt om 10.00 uur thuis, dit keer tegen Havelte. De andere teams gaan op visite bij de tegenstander.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Welkom op sportpark Hulsterlanden, maar gebruik je gezond verstand

Houd je aan alle corona-maatregelen. Houd afstand, volg looplijnen, registreer je, nies in je elleboog. Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag. Ga niet schreeuwen. Ga langs de lijn niet schouder aan schouder staan. En blijf thuis als je je niet lekker voelt. Gebruik je gezond verstand! Lees elders op deze site het volledige USV corona-protocol.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!