COLUMN | Je cluppie.......…

Pap en mam die buiten het hek moeten blijven. Opa’s en oma’s die hun kleinkinderen zaterdagmorgen niet kunnen aanmoedigen. Trouwe fans die zondagmiddag thuis zitten te kniezen terwijl hun cluppie gewoon een competitiewedstrijd speelt. Het is sinds de persconferentie van maandagavond voorlopig realiteit. Voetballen zonder publiek. Kantines blijven op slot. Geen warm bakkie in de rust. Geen derde helft. Om na te praten over die geweldige streep in de bovenhoek. Om de keeper in de zeik te nemen na de zoveelste blooper. Geen rad van avontuur met kans op smakelijke speklappen. Absoluut. Het is fijn dat heel Nederland kan blijven voetballen. Dat geldt zeker voor de jeugd. Duizenden clubmensen maken dat elke week mogelijk. Ook de komende weken moeten zij gewoon hun zaakjes voorbereiden. Want het KNVB-programma draait onveranderd door. Maar als in het weekend het doek opengaat voor de uitvoering is er voor niemand plaats in het theater. Dat voelt niet goed. Zeg maar rustig slecht. Niet meejuichen bij de winnende treffer. Niet meetreuren om zo veel pech. Voorlopig. De afgekondigde maatregelen gelden 3 weken. Daarna volgt een evaluatie. Alleen ras-optimisten geloven dat alle beperkingen dan weer van de baan zijn. Amateurvoetbal zonder publiek. Kantines dicht. Hoe zielloos kan het zijn? Heb je net met alle moeite een achterstand weggewerkt, krijg je door laconiek verdedigen deze vlijmscherpe counter om je oren. En hollen we weer achter de feiten aan. Meer dan ooit, voor mijn gevoel.

Tekst: Ben Schuurman.       

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!