USV zondag thuis tegen vv Steenwijk.

USV zag zondag in Steenwijkerwold geen kans een vervolg te geven aan de goede start van het seizoen. Op het verlaten en winderige sportpark in de Kop van Overijssel kreeg de thuisploeg na een half uur steeds meer spelaandeel. En zette dat nog voor rust om in een comfortabele voorsprong. USV probeerde het nog wel, maar het geroutineerde Steenwijkerwold had niet al te veel moeite om de zege over de streep te trekken. Door het niet welkom zijn van toeschouwers, beleven we met z’n allen een unieke fase in de historie van het amateurvoetbal. Ook sportpark Hulsterlanden zal zondag zo goed als leeg zijn als voor USV de competitie verdergaat met de thuiswedstrijd tegen vv Steenwijk. De gasten weten tot nu toe elke wedstrijd het doel te vinden, maar wachten nog op het eerste punt. Afgelopen zondag sloop Oldeholtpade er in de slotfase alsnog met een 3-4 zege vandoor.

Even voorstellen vv Steenwijk

De club werd in 1912 opgericht als Klein Maar Dapper. Later werd de naam Rood Wit. Vermoedelijk omdat de oprichters fan waren van het Rotterdamse Sparta. De naam Rood Wit is tot op de dag van vandaag een begrip in Steenwijk. Velen hebben het nog steeds over Rood Wit als ze vv Steenwijk bedoelen. vv Steenwijk kende sportief glorieuze tijden. Eind jaren ’70 stoomde de club zelfs op naar de hoofdklasse. En uitgerekend tijdens het 100-jarig jubileum (2012) werd de hoofdmacht kampioen en promoveerde zo naar de 1e klasse. Een mooier cadeau was niet denkbaar. Maar vv Steenwijk kende ook mindere tijden. Eigenlijk vrij recent nog. Want vanaf het seizoen 2014/2015 degradeerde de club 3 keer op rij. En duikelde zo van de 1e klasse naar de 4e klasse. Daar kwam de vrije val tot stilstand. En is de weg naar boven weer ingezet. vv Steenwijk doet op zondag met 3 seniorenteams mee aan de competitie. Ook speelt er een seniorenteam op zaterdag. Bij de jeugd is de club in vrijwel alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd.

Historie USV- vv Steenwijk

USV kon het eerste kampioenschap in het seizoen 1932/1933 vieren na een eclatante 6-2 winst op SSC 2 uit…jawel Steenwijk. Overigens zat toen ook Steenwijk 2 bij USV in de competitie. Maar of deze tegenstanders van toen in verband kunnen worden gebracht met het huidige vv Steenwijk? Vorig seizoen zaten beide ploegen in elk geval wel bij elkaar in de competitie. Toen corona het definitieve stopteken gaf, bezette vv Steenwijk de 12e positie op de ranglijst. Het onderlinge duel in Steenwijk werd niet gespeeld. Op sportpark Hulsterlanden stonden de ploegen wel tegenover elkaar.

26 januari 2020, competitie 3e klasse D: USV- vv Steenwijk 4-0 (3-0)

  1. Ron Meijerink 1-0, 34. Ron Meijerink 2-0, 39. Leon Kooiker 3-0, 52. Ron Meijerink 4-0.

 

Na de winterstop was USV- vv Steenwijk de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. 

De nieuwste editie van USV- vv Steenwijk op sportpark Hulsterlanden begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is Sander Hachmang. En nogmaals voor alle duidelijkheid: helaas zonder publiek.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of nog makkelijker: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!