Uitslagen en Wedstrijdverslagen USV jeugd 10 oktober 2020

Hierbij de resultaten en verslagen van de vierde competitieronde van de USV Junioren, de USV Pupillen zijn, op een enkele inhaalwedstrijd en oefenwedstrijden na, twee weken vrij:

USV JO10-1 – Rohda Raalte JO10-1 (11-6) oefenwedstrijd

Verdienstelijke overwinning na goed positiespel, keeperswerk en wilskracht, 11-6 tegen  middenmoot hoofdklasser.

USV JO11-1 – SV Nieuwleusen JO11-1 (4-6) oefenwedstrijd

USV JO12-1 – Hardenberg’85 JO12-2 (12-1)

FC Dalfsen MO15-2 - USV MO15-1 (1-9)

Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen Dalfsen. Dalfsen had al meerdere wedstrijden verloren, dus op papier waren we favoriet. We hebben deze wedstrijd vooral veel uitgeprobeerd. We begonnen met een keeper die nog nooit gekeept had, een rechtsback die daar nog nooit had gestaan en zo waren er nog meer positiewisselingen. Het pakte goed uit. Met rust stonden we met 0-8 voor. Dalfsen was het blijkbaar zat, dus er werden 3 spelers ingevlogen uit een hoger team. Hierdoor konden we in de tweede helft niet veel verder uitlopen, maar kregen we wel meer tegenstand. Beide teams scoorden nog 1 keer, en zo kwam de einduitslag op 1-9. Goed voor het doelsaldo en de leiders hebben gezien dat de speelsters op meerdere posities uit de voeten konden.

USV JO15-1 – Haarle JO15-2 (11-0)

USV JO15-2 – VV Hellendoorn JO15-3 (9-2)

USV MO17-1 – Lemelerveld MO17-1 (9-3)

Of het nu onderschatting was, of dat de tegenstander geluk had dat 2 van de 3 kansen er direct invlogen, feit was dat we niet scherp genoeg starten. Maar ondanks deze valse start lieten we ons niet gek maken en bleven we vertrouwen houden in een goede afloop. Zoals zo vaak speelden we de volgende 20 minuten zoveel kansen bij elkaar dat de doelpunten niet konden uitblijven. En zo sta je na 15 minuten met 0-2 achter en na 40 minuten in de rust met 6-2 voor! Mede dankzij de tegenstander die zich niet ingroeven maar dapper bleven doorvoetballen werd het een attractieve eerste helft en wat is het dan toch jammer dat er geen toeschouwers bij mogen zijn. De tweede helft was een stuk minder spectaculair, na een korte opleving halverwege de tweede helft voegden wij binnen 10 minuten nog drie doelpunten toe aan ons totaal. Het slotakkoord was voor de sportieve tegenstander uit Lemelerveld, wat een eindstand opleverde van 9-3. Inmiddels hebben we al weer 9 punten uit 3 wedstrijden en een mooie gedeelde derde plaats! Afhankelijk van de nieuwe Coronamaatregelen spelen we volgende week thuis een oefenwedstrijd tegen een eersteklasser, Be Quick MO17-1.

JCO JO17-2 - USV JO17-1 (6-1)

USV JO17-2 – HHC Hardenberg JO17-5 (5-1)

Vandaag mochten wij thuis spelen tegen HHC. Helaas zonder publiek. En dat is best wel gek. Geen aanmoedigingen, geen gejuich,  gewoon stil.  De tegenpartij vond het ook wat wennen en zorgde vanaf de kant voor het nodige lawaai. Het was de week van de scheidsrechter. Een week waarin extra aandacht is voor de vele scheidsrechters die geheel belangeloos hun (deel van) vrije zaterdag opofferen om de wedstrijden te fluiten. Zonder hen geen wedstrijd. Hulde dus! Je kunt het eens zijn met een scheids of niet, dat mag. Maar blijf respectvol! . De tegenpartij, nee dat zeg ik verkeerd, de leiders, enkele volwassenen, van de tegenpartij waren het niet eens met een beslissing van de scheids en lieten dit horen en zien. 1 liep het veld in en riep de spelers op om te stoppen en van het veld te gaan. (we schrijven 10e minuut wedstrijd, stand 1-1) Gelukkig was de aanvoerder verstandig en liet merken dat het team niet van plan was te stoppen.  Na een praatje tussen scheids, aanvoerders en leiders werd de wedstrijd weer hervat. De toon was echter gezet, er deugde maar weinig meer van alles wat USV deed.  De leiders bleven mopperen en foeteren, enkele spelers bleven ook hangen in het negatieve. Jammer is dat. Iets met goed voorbeeld. Gelukkig lieten de USV spelers zich niet intimideren en speelden ze mooi, sportief voetbal. De beste actie die je in dit soort gevallen kan doen is blijven voetballen en winnen. Dat is gelukt! 5-1 winst. Volgende week de inhaalwedstrijd in en tegen Lemelerveld. Laten we hopen dat het door mag gaan. Want het is nog veel te vroeg voor een vervroegde winterstop... Blijf gezond, hou je aan de regels! 

SVI JO17-5 - USV JO17-3 (1-9)

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!