COLUMN | ’t Is winterstop.

Winterstop!?

Gisteravond naar de persconferentie van Irma Sluis gekeken? Ik heb nog niet de hele cursus onder de knie, maar volgens mij gebaarde ze dat het winterstop is. Klaar ben je! We hebben intussen 3 wedstrijden gespeeld. Want we liggen er ook nog eentje achter op de rest. Wordt het de 2e competitie op rij die niet wordt uitgespeeld? Of gaan we verder met een halve competitie? Wel of niet met een soort van play-off?

Vraag: Is het nu al kansloos om het seizoen ‘gewoon’ af te maken? Laten we eens beginnen met alle ballast overboord te gooien. Stop dus met de beker. Tuurlijk, jammer voor USV. Na de bloedstollende ontknoping in de voorronde, stonden we met 1 been in Europa. Maar dat is even niet anders. Zet ook een streep door alle nacompetities. Dat kan nu nog makkelijk. We zijn net halverwege de 1e periode. Er is nog niets beslist. Daar heeft niemand voordeel of nadeel van. Daarmee komt ook de huidige promotie-/degradatieregeling in de knel. Lossen we op. Heel simpel en overzichtelijk. De kampioen promoveert, de nummer laatst gaat een klasse lager. Niet spannend genoeg voor de brede middenmoot? Vooruit, de nummer 2 mag het ook hogerop proberen. En dan is ook de nummer voorlaatst het haasje. Geen nasleep met beslissingswedstrijden. Dat timmeren we wel dicht met doelsaldo, enzovoort. Iedereen eens? Dan pakken we even de kalender van 2021 erbij.

Carnaval? Dit jaar geen polonaise, maar voetballen. Pasen? Speelden we anders ook. Pinksteren: de wei in. En juni? Ideale maand om te voetballen. Stel, we kunnen inderdaad op 17 januari weer beginnen. Dan hebben we nog 23 weekenden om de competitie af te ronden in juni. We hebben er al 3 gespeeld. Dat maakt samen 26. Reken maar na.

Ah, nog een vraag: Met dat weer bij ons regent het toch afgelastingen in februari en maart? Klopt. Daarvoor hebben we nog een paasdubbel en een pinksterdubbel in de aanbieding. En anders maar inhalen met Hemelvaart of een gewone doordeweekse donderdag.

Nou, dan hebben we het plaatje dus rond. Maaruh, het kan natuurlijk geen kwaad om ook nog even na te denken over een plan B.

 

Tekst: Ben Schuurman.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!