Nieuws biljartvereniging USV

Beste leden,

 

Afgelopen maandagavond is er een overleg geweest tussen BSO de Winkies, de Biljartvereniging en het DB van USV. Aanleiding van de samenkomst was om te bespreken welke nadelige gevolgen er ervaren worden bij alle drie de gebruikers van ons clubgebouw.

 

Hoe was het ook al weer: de BC neemt haar intrek bij USV

In het najaar van 2019 heeft de biljartclub (BC) ons benaderd of wij wellicht ruimte hadden om hun activiteiten in te huisvesten. Op dat moment speelden twee belangrijke zaken binnen USV: we hadden verregaande plannen om een flink stuk aan te bouwen, waarbij beneden kleedkamers gerealiseerd zouden worden. Deze zouden als vervanging van de kleedkamers in de noodunit dienen. Daarnaast was er een speciale commissie bezig met het project "De Derde Helft". USV is in 2019door het landelijke ouderenfonds is benaderd om te komen tot een modelvereniging die ook activiteiten voor senioren gaat bedenken en ontplooien. Biljarten werd als mogelijke activiteit genoemd. Dat de BC en ons project "De Derde Helft" elkaar versterken konden was het bestuur van USV duidelijk.

 

De bedoeling was dat BSO de Winkies in het bovenste deel van de nieuwe aanbouw zou worden gehuisvest. Er zou dan achter de schuifwand ruimte zijn voor de BC. Zo rondom de eerste Corona-golf in maart 2020 kreeg de BC haast: Proeflokaal Zuid had niet genoeg ruimte meer voor de BC. Dus besloten we om de BC in mei te laten verhuizen naar de kantine van USV. Een tijdelijke oplossing, want we zouden zeer binnenkort gaan bouwen. En toen sloeg Corona toe.

 

De nieuwe werkelijkheid

Als Corona eindelijk achter de rug is, dan laat dat ook bij USV de nodige sporen na. Onze financiële positie is niet slecht, maar biedt geen ruimte meer voor het oorspronkelijke bouwplan. Daarnaast voorzien wij dat voor zowel het senioren- als juniorenvoetbal er binnen een paar jaar niet meer gekozen hoeft te worden of je zaterdag of zondag speelt. De plannen van de KNVB leren ons dat we naar weekendvoetbal gaan. Dat betekent dat we geen piek op de zaterdag hebben en dus hoogstwaarschijnlijk die extra kleedkamers niet nodig hebben. Alleen al de onzekerheid over toekomstig weekendvoetbal geeft ons onvoldoende vertrouwen om nu een dergelijke financiële verplichting die een aanbouw met zich meebrengt aan te gaan.

 

De grootte van ons clubgebouw blijft dus hetzelfde. Daarmee wordt het tijdelijke onderkomen van de BC ineens een permanente. En daarover spraken we afgelopen maandagavond. En kwamen we tot de conclusie dat we nu met een voor allen onwenselijke situatie zitten. Onwenselijk voor de BC, omdat er tijdens wedstrijden kinderen van de Winkies in en uit lopen. Onwenselijk voor de Winkies, want de vrije inloop van de kinderen van de BSO is ingeperkt. En nadelig voor USV, want er staan nu permanent 2 biljarts in de kantine, terwijl dat hooguit een jaar een noodoplossing zou zijn.

 

BC gaat op zoek naar een andere ruimte

Helaas moesten we gisteren de conclusie trekken dat de BC een andere ruimte zal gaan zoeken. Alle aanwezigen vinden dit bijzonder spijtig. Laten we hopen dat de BC binnenkort een geschikte locatie vindt. Mocht u suggesties hebben, laat het ons weten.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!