Streep door volledig uitspelen competities

Door de maandagavond 14 december afgekondigde lockdown van ons land, is het volledig uitspelen van competities niet meer haalbaar. Voorwaarde voor dit scenario was een herstart rond half januari. Dit zit er niet in nu de nieuwste beperkingen in elk geval gelden tot en met 19 januari. In het meest gunstige geval kunnen clubs pas dan de trainingen hervatten.

Daardoor komen voor de seniorencompetities nu 2 alternatieve scenario’s in beeld.

  • De huidige competities opdelen in 2 poules en binnen deze poules een hele competitie afwerken.
  • Het uitspelen van uitsluitend de eerste helft van het seizoen.

Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om zich klaar te stomen voor een herstart. De definitieve keuze voor een van deze opties wordt daarom pas verwacht na de persconferentie van 12 januari. Dit geldt ook voor besluitvorming over het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

Geen verdere beperkingen jeugd

Volgens de nu geldende richtlijnen mogen seniorenteams alleen trainen in groepjes van 2 personen en met 1,5 meter afstand. De maatregelen voor de training van de jeugd zijn niet verder aangescherpt. Dit betekent geen beperking in groepsgrootte en onderlinge afstand. Jeugdteams mogen onveranderd onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit alles zonder publiek terwijl clubgebouw, kleed- en doucheruimtes op slot blijven.

De jeugd mag onveranderd trainen en onderlinge wedstrijden spelen. 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!