Definitieve streep door competitie USV 1.

Ook voor USV 1 zit het seizoen erop. Dit maakte de KNVB woensdag 24 februari bekend. Als reactie op de persconferentie van het kabinet, een avond eerder. Hieruit bleek dat de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels worden verlengd. Waarmee het dunne draadje om de in oktober stilgelegde competities in de categorie A (USV 1) te hervatten en in afgeslankte vorm uit te spelen, definitief is geknapt.

Voor een herstart stelde de KNVB voor deze seniorencompetities een uiterste startdatum in het weekend van 10 en 11 april als voorwaarde. Met een minimale voorbereidingsperiode zonder beperkingen vanaf 10 maart. Nu de maatregelen in elk geval zijn verlengd tot en met 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en alsnog de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Doordat de competities niet worden hervat, vindt er geen promotie en degradatie plaats. De indeling voor het komende seizoen 2021/2022 wordt gebaseerd op de indeling van het huidige seizoen 2020/2021.

De KNVB buigt zich nu over de organisatie van de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Ook dit aanbod staat of valt uiteraard met de toestemming van het kabinet. Begin maart begint de KNVB met een inventarisatie voor mogelijke deelname aan de Regio Cup.

Het kabinet voerde overigens voor de senioren nog wel een vorm van versoepeling door. Teams mogen vanaf woensdag 3 maart de groepstraining hervatten voor spelers tot 27 jaar. Voor voetballers van 27 jaar en ouder is het voorlopig niet toegestaan in groepsverband met hun team te trainen.

USV was zondag 4 oktober 2020 op bezoek bij Steenwijkerwold. Zoals nu blijkt de laatste wedstrijd van het seizoen 2020/2021. Dit als gevolg van de aanhoudende corona-beperkingen.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!