Besturen in Coronatijd - van de veurzitter

“Hey Michiel, is er nog nieuws of ligt alles stil?.” “Zeker niks te doen nu alles stilligt?” “Hoe gaat het nou verder? Wordt er nog gevoetbald dit seizoen?”

Nee, nee, geen idee! Dat zijn in dezelfde volgorde de antwoorden op die vragen.

Hoewel we geen competities hebben, wordt er wel degelijk gevoetbald. De zaterdagen lijken bijna als vanouds. Maar in elk geval is het USV - USV. Geen derby’s als USV - SV Nieuwleusen, USV - FC Dalfsen of USV - Jeugd Balkbrug. Fijn dat we weer kunnen voetballen, maar echte wedstrijdspanning is er niet. Voor veel trainers is het ook lastig de motivatie erin te houden. “Waar train je nou eigenlijk voor?” In hetzelfde gesprek wordt er wel aangegeven dat de trainingsopkomst hoog is en zo ook op de zaterdag als er een wedstrijdje gevoetbald wordt. Dat dan weer wel. Er is geen gezamenlijke 3e helft, er mag zelfs niet gedoucht worden. We hunkeren naar die goeie ouwe tijd, was het maar 2019.

We bouwen door aan de toekomst

Zelfs al zou het douchen weer mogen, dan is dat geen optie bij USV. De kleedkamers worden momenteel grondig verbouwd. Ineens gaat het heel snel. Onze mannen hebben keihard gewerkt en doen dat nog steeds. Maar nu zijn er klussen die zelfs onze eigen mensen te gek worden. Dus hebben we opdrachten vergeven aan onze sponsoren. Mooi om op deze manier ook wat terug te kunnen doen. We hadden natuurlijk al alle ruiten vervangen door dubbel (isolatie)glas. Schildersbedrijf Gerben Westerman heeft deze klus op zich genomen. Alle buitenschilderwerk is onder handen genomen door Schildersbedrijf Roy van Bokhorst. En Schildersbedrijf Mijnheer maakt de binnenkant nat. Inclusief de coating op de wanden.

De vloeren zijn voorzien van gietvloeren. Die specialisatie was niet lokaal in te kopen bij onze sponsoren. De firma Soldicoat uit Deventer legt momenteel de laatste hand aan de vloeren. En ze weten het zelf nog niet in Deventer, maar ze gaan sponsor worden ;-) Bijna kan Installatiebedrijf Morrenhof-Jansen aan de bak om alle sanitair te monteren.

Het totaalplaatje wordt echt schitterend. Het enthousiasmeert onze bouwploeg zelf ook: ze willen van geen stoppen weten. “We gaan ook de andere kleedkamers aanpakken hoor! Kan nu mooi, de ruimten worden toch niet gebruikt.” We zullen hier binnenkort als bestuur naar gaan kijken. Onder strak financieel regime van penningmeester Sander wordt er verbouwd. En dankzij de tomeloze inzet van onze bouwploeg hebben we veel kunnen besparen. Dus ik heb goede hoop op een vervolg van dit schitterende project.

Regiocup

Staan we stil? Op de ranglijsten wel. Maar datgene wat nog wel mag, doen we ook. Even een opsomming: paasbingo voor de pupillen, paaseieren zoeken, juniorencompetitie, de voorjaarsplantenactie, online muziekbingo en nieuwjaarsreceptie, USV mondkapjes (er zijn er nog verkrijgbaar bij USV!).

In het bestuur praten we na iedere nieuwe routekaart over de mogelijkheden die er zijn en die er mogelijk gaan komen. Heel vaak bleek het kleine beetje perspectief dat geboden werd weer moest worden ingedamd. Momenteel hebben we een schema gekregen om, wanneer het mogelijk zou worden, een Regiocup voor de jeugd te organiseren. Je durft toch bijna niet meer te hopen dat dit doorgang zal vinden. Het maakt wel duidelijk dat als de Regiocup doorgaat, er geen toernooien zullen zijn. En als de Regiocup niet doorgaat, zou er dan wel een toernooi georganiseerd mogen worden? Ik kan het me eerlijk gezegd niet voor stellen. De hoop is er altijd, we staan te popelen!

Bedrijfsmatig besturen

Staan we stil? Niks te doen? Nou, nee hoor. Maar we moeten wel zeggen dat het leuker is een club te besturen die ook vol in bedrijf is. Het is geen geheim dat onze club bestaansrecht heeft als we leden hebben, dat die leden en hun fans een hapje en drankje nuttigen in de kantine en dat sponsoren de club een warm hart toedragen en USV als een marketingtool zien. En laten we er niet omheen draaien. We kunnen als club onze leden niet geven waar ze recht op hebben. Competitievoetbal spelen. We schenken al een jaar gratis koffie en thee, soms met een koek erbij. Kantine-inkomsten zijn 0. En de sponsoren hebben hun borden langs de velden staan, zijn aanwezig met een advertentie in de USV-er. Er lopen geen honderden bezoekers per weekend rond, dus de ROI van een reclamebord is geminimaliseerd. De loyaliteit van onze leden en van onze sponsoren is groot. Ok, het ledenaantal gaat wat dalen, maar is heel goed te overzien. En het aantal sponsoren stijgt zelfs! De 250e sponsor komt in het zicht en daar zullen we bij stilstaan als het zover is.

Met dank aan landelijke en gemeentelijke subsidies houden we het wel vol. Saai is het zeker! Een club besturen is het allermooist als de zaterdagen en zondagen bol staan van competitievoetbal en het hapje en drankje in de kantine weer mogelijk is.

En dat moment komt terug. Hopelijk heel snel en zoals het nu lijkt zeker voor het nieuwe seizoen ’21-22. Als het moment daar is zullen we feestelijk heropenen. Dat is overigens niet op het moment dat de terrassen en/of de hele horeca weer open mag. Laten we dan met z’n allen zoveel mogelijk de horeca in de buurt opzoeken. En ondertussen blijven we zoveel mogelijk lokaal kopen. Laat de bedrijven in Nieuwleusen en omstreken niet stilstaan!

Groet,

Michiel Smudde

Voorzitter USV

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!