Leon Kooiker en Roy Kuiers naar hoofdklasser Alcides.

USV kan komend seizoen niet beschikken over spits Leon Kooiker en middenvelder Roy Kuiers. Zij verruilen het blauwwitte shirt voor het geelzwarte tenue van zondag hoofdklasser Alcides in Meppel. Het hogere podium is voor beiden een prachtige kans om te ontdekken waar hun sportieve plafond ligt.

Leon Kooiker schermt de bal af

Leon Kooiker (23) doorliep alle jeugdteams op sportpark Hulsterlanden en zijn teller voor USV 1 staat op 155 wedstrijden en 73 goals.

Roy Kuiers tussen 2 tegenstanders

Meppeler Roy Kuiers (22) meldde zich in de zomer van 2019 bij USV. De bedrijvige middenvelder kwam in de voorbije ‘coronaseizoenen’ tot 19 officiële wedstrijden (5 goals) voor de hoofdmacht.

USV is trots op de promotie van beide spelers, die de afgelopen weken al op ‘trainingsstage’ waren in Meppel.

Het vertrek van beide sterkhouders betekent een extra uitdaging voor het nieuwe trainersduo Matthijs van Faassen en Theo van ’t Zand. Temeer omdat Sander Schaeffer eind vorig jaar al meldde een stapje lager te willen spelen. De allrounder droeg 239 keer het shirt van USV 1 (59 goals) en kon toen nog niet vermoeden dat het seizoen na 3 gespeelde wedstrijden nooit meer op gang zou komen.

Het nieuwe trainersduo gaat voor het eerst op 1 en 3 juni met de selectie aan de slag. Op deze dagen wordt er getraind en zullen er weer een aantal spelers een gooi doen naar aansluiting bij de selectie. Bas Chierandjoe, Wessel ten Brinke en Ian Vlierman komen vanuit zondag 2 over. Stefan Klein komt terug van een knieblessure. En vanuit de JO19 sluiten Julian Brinkman en Wouter Smudde aan.

De eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is op zondag 15 augustus.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!