22-12-2019

Speler Statistieken

QTY Event Tijd
Geert van de Boer 1 34'

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
A. Ties

USV geeft grijze dag in Boijl kleur.

Dankzij een 1-2 overwinning op Trinitas gaat USV als nummer 5 van de ranglijst vrolijk de feestdagen in. En kijkend naar de stand zit er misschien nog wel meer in. Een knappe prestatie want eind oktober liep USV nog rond met de rode lantaarn.

Het gezegde ‘de donkere dagen voor kerst’ moet bedacht zijn door iemand uit Boijl. Het plaatselijke sportpark lag onder een grijsgrauwe deken van regen en lage wolken. De grasmat was zompig en zwaar. In dit mistroostige decor waren de openingszetten voor USV met onder meer een schuiver van Sander Schaeffer. Maar al gauw was er meer balans. Vooral omdat de fysiek sterke thuisploeg steeds vaker als winnaar uit de duels kwam. Toch nam USV in de 26e minuut een voorsprong. Linksback Niek Ekkelenkamp hield opruiming. Leon Kooiker had geloof in de ‘peer’ naar voren, won de sprint van een tegenstander en gaf ook doelman Marcel Betten het nakijken (0-1). De opsteker was van korte duur. De gelijkmaker was een optelsom van missers achterin bij USV. Een zomaar weggegeven hoekschop, halfslachtig verdedigen en een vrijstaande Geert van de Boer: (1-1). De dappere toeschouwers zagen na rust een identiek spelbeeld. USV, met Senne Hekkert en Rémon van der Kolk als verse krachten, zocht naar voetballende oplossingen. Trinitas gaf de voorkeur aan de lange bal. Met nog ruim een kwartier op de klok trok USV de wedstrijd ineens volledig naar zich toe. USV had lucht over, waar de tank bij de thuisploeg steeds verder leeg raakte. Komt van al dat zaalvoetbal, bromde een plaatselijke insider. Het slotoffensief van USV leverde vooralsnog alleen een serie corners op. Trinitas liep op het tandvlees, maar sloop toch nog een keer ervantussen. De krul vanaf afstand leek de wedstrijd alsnog te beslissen in het voordeel van de blauwzwarten. En toen was daar de rode adelaar. Zwevend naar de bovenhoek. Leek daar een eeuwigheid horizontaal gestrekt te hangen. Om daarna zijn prooi klemvast tegen de brede borst veilig terug te brengen op aarde. Een fenomenale save van doelman Martijn Scheper. Met nog 5 minuten op de klok schroefde USV het tempo voor de laatste keer op. Met succes. Stan Scholten kreeg de bal keihard op zijn voorhoofd en zette daarmee al dan niet bedoeld Leon Kooiker aan het werk. De vandaag ijzersterke aanvalsleider moest nog een heel eind, werd zwaar belaagd en besloot op rand zestien tot een ouderwetse punter. Doelman Marcel Betten was kansloos op de lage inslag naast de paal (1-2). Ruim in blessuretijd gingen de USV-papaplu’s weer de lucht in na een kopbal van Dennis van der Veen. Marcel Betten graaide de bal ruimschoots achter de lijn vandaan. Arbiter Alberts zag het niet en liet doorspelen. Doelpunt of niet? Wat denk je zelf, knipoogde de Trinitas keeper na afloop veelbetekenend. Het mocht voor USV de pret niet drukken. Het was feest na afloop in de bus. En zo kon de kortste dag van het jaar niet lang genoeg duren.

Voetballen tijdens de donkere dagen voor kerst.

 

 


Trinitas gaat diep, maar verliest wel

​Elsloo - De overwinning van USV was volgens Mark Bos wel terecht. ‘De laatste fase was het voor ons achteruit lopen en tegenhouden,‘ oordeelde de Trinitas-trainer eerlijk.

Ondanks de nederlaag was Bos niet ontevreden ‘We hebben weer laten zien dat we diep kunnen gaan als we willen. Aan het begin van het seizoen ontbrak dat er nog wel eens aan.’

USV was vanaf het begin voetballend de bovenliggende partij. De thuisclub hield de ruimtes heel klein. Beide ploegen kregen wel de kansen, maar het duurde tot de 25 minuut voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Leon Kooiker maakte oog in oog met doelman Marcel Betten geen fout. Binnen het half uur was de stand in evenwicht. Een corner belandde op het hoofd van Marc Platje. Hij bediende Geert van de Boer op maat: 1-1.

Ook narust veranderde de thuisclub haar spel niet, al kreeg USV in korte tijd twee goede mogelijkheden. Marcel Betten redde twee maal. Gaandeweg het tweede bedrijf nam USV het heft steeds meer in handen. Met nog tien minuten op de klok leek het harde werken van Trinitas beloond te worden. Kooiker strooide roet in het eten. De spits slalomde door de defensie van de thuisclub en met een ouderwets puntertje was de 1-2 een feit.

Trinitas probeerde in de resterende tijd een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar daarvoor ontbrak de scherpte. Bos kijkt met veel belangstelling naar de tweede helft van de competitie. ‘Ik denk dat deze selectie na alles wat er dit seizoen gebeurd is haar ware gezicht laat zien. Dan ben ik er van overtuigd dat we een aantal plaatsten stijgen.‘

 

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!