Speler Statistieken

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
G.W.M. Wesselink

  USV     2      Assen FC    1
 
 

USV slaat slag tegen FC Assen (2-1)

     
Ron Meijerink 61’
40’ Alessandro Hut
Ron Meijerink 6’

In een van begin tot eind boeiend duel wist USV voor de eerste keer dit seizoen de punten thuis te houden. De opening was spectaculair. Doelman Martijn Scheper voorkwam een hele vroege tegentreffer, in de tegenstoot miste Max Schaeffer een droomkans, waarna Ron Meijerink in de 6e minuut een weergaloze lob afleverde. Doelman Jordi van der Veen is bepaald niet de kleinste van het Asser stel, maar was volstrekt kansloos na de subtiele voetbeweging van de spits (1-0). USV pakte meteen door en zat overal bovenop. Het overwicht resulteerde in een serie vlot lopende aanvallen, corners en mogelijkheden, maar de marge werd niet vergroot. De domper was dan ook groot toen de gasten in de 40e minuut langszij kwamen na een bizarre opeenstapeling van foute passes. USV ontsnapte twee keer, maar het volgende cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Alessandro Hut (1-1). Na de rust waren de rollen omgedraaid. USV speelde een tempo lager en FC Assen bouwde aan een overwicht. Na een uur had USV de hulp van de paal nodig om een achterstand te voorkomen. Toch stond USV nog geen minuut later op voorsprong. Ineens was er weer zo’n flitsende aanval met uiteindelijk Leon Kooiker als aangever en zoals zo vaak Ron Meijerink als eindstation (2-1). De gasten raakten door deze tegenslag meer en meer geprikkeld. Mike van Ekelenburg kon inrukken na commentaar op de leiding. Met elf tegen tien ging USV op jacht om de definitieve beslissing te forceren. Maar Jordi van der Veen had een wereldredding in huis op een kopbal van Leon Kooiker, Ron Meijerink miste de kans op een hattrick en een schot van Remon van der Kolk werd op de doellijn gekraakt door een verdediger. Zo bleef FC Assen in de wedstrijd en moest Martijn Scheper in blessuretijd nog een keer gestrekt naar de hoek om de meer dan verdiende overwinning van USV veilig te stellen. USV is weg van de onderste plaats en probeert zondag de stijgende lijn voort te zetten tegen Olyphia

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!