10-11-2019

Speler Statistieken

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
W. van der Kamp

Frank Kuiper viel uit met hoofdwond, Remon van de Kolk was zijn vervangen

 

  Olyphia  1        USV   5
 
 

USV ruim voorbij Olyphia (1-5)

Op sportpark Spokedam in Noordwolde begonnen beide defensies uiterst onrustig aan de wedstrijd. USV opende direct na de aftrap het kansenfeest met een inzet van Stefan Boers. Naamgenoot Damien Boers was even later wel trefzeker. Maar dan voor de thuisploeg. Hij werd op randje zestien vrijgespeeld en op zijn lage en zuivere inzet was doelman Martijn Scheper kansloos (1-0). De beste kansen bleven voor USV. Ron Meijerink kwam een teenlengte tekort voor de gelijkmaker en Stefan Boers testte de vuisten van doelman Jacco Groenink. Aan de andere kant bleef de thuisploeg dreigend. Vooral door een rij aan vrije trappen. USV kwam na 23 minuten langszij. Weer Stefan Boers zette Leon Kooiker kansrijk voor het doel. Zijn inzet werd van de lijn gehaald, maar de overtreding van Groenink werd alsnog bestraft. Sander Schaeffer schoot raak vanaf de stip (1-1). Tien minuten later stond USV ineens op voorsprong. De vrije trap van Thijmen Stegeman vanaf de zijlijn werd door niemand aangeraakt en paste precies in de lange hoek (1-2). Dat was ook de ruststand. Maar eerst overleefde USV nog een strafschop nadat Dennis van der Veen een fractie te laat was met zijn tackle. Damien Boers schoot de buitenkans ruim over de kruising. Na de onderbreking kreeg USV steeds meer controle. Ron Meijerink, Leon Kooiker en Max Schaeffer doken kansrijk op voor het doel van de Friezen, die met weinig raffinement, maar met veel inzet probeerden het tij te keren. In de 51e minuut nam USV verder afstand. De steekpass van Stan Scholten was van grote schoonheid. Max Schaeffer kwam goed uit de kluts met keeper Groenink en zag de bal over de lijn rollen (1-3). Olyphia weigerde te capituleren en bleef zoeken naar de aansluiting. Tot vijf minuten voor tijd. Toen werd de doorgebroken Ron Meijerink onderuit gehaald en kreeg USV opnieuw een penalty. Specialist Sander Schaeffer klaarde ook dit klusje met veel precisie (1-4). Met de klok al op negentig sneed USV voor de zoveelste keer door de Olyphia defensie. Ron Meijerink had oog voor Remon van der Kolk, die voor het slotakkoord zorgde (1-5). Zo deed USV met het vrije beker-/inhaalweekend in het vooruitzicht uitstekende zaken op de ranglijst.

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!