Speler Statistieken

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
M. de Lang

USV     DIO Oosterwolde  0
 
 

USV overklast DIO (6-0)

USV trainer Yves Heskamp zag in de warming-up ‘kapstok voorin’ Leon Kooiker afhaken. Daardoor mocht de net weer van een blessure herstelde Roy Kuiers alsnog in de basis beginnen. De zeer actieve middenvelder werd meteen ‘man of the match’. DIO Oosterwolde is niet voor niets de naaste belager van koploper Pesse. Met Dennis Westerhof en aanvoerder Martijn Wieldraaijer beschikken de Friezen over het nodige voetbalvernuft. Het duel was het eerste halve uur dan ook in balans. Beide ploegen hadden wat mogelijkheden. De beste was voor Max Schaeffer, maar zijn lob landde boven op de lat.
Het evenwicht werd verstoord toen DIO verdediger Yorick Baron met twee keer geel naar de kant werd gestuurd. USV sloeg meteen toe. De steekpass van Stan Scholten bereikte de rappe Ron Meijerink. Die vlak voor de paal de bal nog net het juiste zetje wist te geven (1-0). Met de rust in zicht drukte Roy Kuiers nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Eerst bereikte hij met een afgemeten corner Dennis van der Veen (2-0). Daarna soleerde hij succesvol over de achterlijn. Zijn voorzet op maat werd afgerond door de attente Ron Meijerink (3-0).
Met de riante voorsprong op zak en ook nog eens een numerieke meerderheid, controleerde USV na rust de wedstrijd volledig. DIO doelman Rick Kattouw hield veel tegen, maar werd in de 70e minuut in de korte hoek geklopt door de ingevallen Frank Kuiper (4-0). Even later had USV weer succes. De inzet van Max Schaeffer werd nog gekeerd, waarna Sander Schaeffer de mooiste van de middag in de kruising schoot (5-0). In de slotfase maakte USV ook nog het halve dozijn vol. Martijn Wieldraaijer kon na een domme overtreding vertrekken met twee keer geel. Uit de toegekende vrije trap kopte Niek Ekkelenkamp de 6-0 eindstand op het scorebord. Door de glansrijke overwinning staat USV stevig in de middenmoot met uitzicht naar een hogere klassering.

 

 
 
Dennis van der Veen juicht na zijn doelpunt tegen DIO Oosterwolde. © Wilbert Bijzitter

USV hakt DIO in de pan

USV vijzelde tegen DIO het doelsaldo flink op, dankzij een 6-0 overwinning. Daar viel weinig op aan te merken. 

 
 

USV werd door DIO een beetje in het zadel geholpen, door een vroege rode kaart (twee keer geel) van Yorick Baron (35ste minuut). Nog geen minuut later was Ron Meijerink iedereen te snel af en stond het 1-0. Binnen zeven minuten was de wedstrijd zo goed als gespeeld. In de 42ste en 43ste minuut tikten Dennis van der Veen en nogmaals Meijerink de 2-0 en 3-0 binnen.

Na rust was de motivatie van de bezoekers nog verder gedaald. Doordat USV te gehaast speelde gingen er veel mogelijkheden verloren. Nadat Frank Kuiper was ingevallen kwam er wat meer rust in de ploeg. Kuiper maakte zelf de 4-0 op aangeven van Meijerink. Een minuut later volgde de mooiste goal. Sander Schaeffer mikte de bal precies in de kruising.

Op het eind kreeg ook aanvoerder Martijn Wieldraaijer zijn tweede gele kaart. Toen hij richting douche slenterde, maakte Niek Ekkelenkamp nog de 6-0.

Oost 3D: USV - DIO Oosterwolde 6-0 (3-0). 36. Ron Meijerink 1-0, 42. Dennis van der Veen 2-0, 43. Meijerink 3-0, 72. Frank Kuiper 4-0, 73. Sander Schaeffer 5-0, 90. Niek Ekkelenkamp 6-0. Rode kaarten: 35. Yorick Baron (2 x geel), 90. Martijn Wieldraaijer (2 x geel), beiden DIO.

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!