15-12-2019

Speler Statistieken

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
R. van der Wal

Oldeholtpade sluit jaar af met overwinning op USV

Het "Hoekstra-team" heeft vanmiddag in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar gewonnen van USV (3-1).
Beide teams stonden vooraf aan de wedstrijd gedeeld 4e met evenveel punten en ook in de wedstrijd waren ze behoorlijk aan elkaar gewaagd.
Oldeholtpade was vooraf gewaarschuwd voor USV dat de laatste vijf competitiewedstrijden allemaal had gewonnen.
Hoewel beide teams dus gelijkwaardig waren verdiende de thuisclub de zege vooral op basis van het aantal kansen die het kreeg ten opzichte van de gasten uit Nieuwleusen.
Door deze overwinning behoudt het "Hoekstra-team" de aansluiting bij de teams die in achtervolging zijn op koploper Pesse.

Bij het "Hoekstra-team" keerde Rudie de Vries terug in de basis na een afwezigheid van ruim een maand.
De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich door slordig spel aan beide kanten en veel balverlies.
De eerste serieuze kans was na zo'n tien minuten voor Wilco Elshof, maar zijn kopbal uit een voorzet van Bart Halsema kon keeper Martijn Scheper niet verontrusten.
Enkele minuten later was er een aanval over vele schijven die uiteindelijk belande bij Wilco Elshof die op de rand van de zestien meter onderuit werd gehaald.
Elshof belaste zichzelf met de vrije trap, maar schoot deze hard over.
De gasten werden vooral gevaarlijk via de rappe Ron Meijerink, maar tot grote kansen kwamen de gasten aanvankelijk niet.
Na 20 minuten gaf Joshua van Weperen een prima pass op Wilco Elshof die vanaf de achterlijn strak voor gaf op de inlopende Bart Halsema, maar die kwam net een teenlengte te kort om binnen te tikken.
Na 25 minuten kwam het "Hoekstra-team" op voorsprong door een doelpunt van Peter de Vries.
Rick Jan van der Leest nam een vrije trap kort op Peter de Vries die zich behendig vrij speelde en in de korte hoek raak mikte (1-0).
Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kwamen de gasten al weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Max Schaeffer.
Een slecht weggewerkte bal werd opgepikt door USV en de daaruit volgende voorzet werd voor het doel gekopt naar de volledig vrijstaande Schaeffer die raak mikte (1-1).
Na ruim een half uur spelen was Stefan de Vries dicht bij een treffer, maar zijn inzet belande tegen de buitenkant van de paal.
Tot de pauze gebeurde er hierna niet veel meer en dus gingen beide teams rusten met een gelijke stand (1-1).
Het eerste gevaar na rust was van USV in de persoon van Ron Meijerink die rakelings over de lat schoot.
In deze fase waren de gasten wat gevaarlijker zonder tot grote kansen te komen.
Na ongeveer een uur spelen kwam bij Oldeholtpade Jesper Fischer in het veld voor de moegestreden Rudie de Vries.
Enkele minuten daarna moest keeper Scheper een gevaarlijk schot van Wilco Elshof van zich af slaan en in de rebound mikte RIck Jan van der Leest net over de lat.
Enkele minuten later was het wel raak voor het "Hoekstra-team" door een doelpunt van topscorer Wilco Elshof.
Elshof werd op maat bediend door Rick Jan van der Leest en keeper Scheper was kansloos op de harde schuiver van Elshof (2-1).
Even daarna was er een snelle aanval over links van USV, maar met een uiterste inspanning kon Joshua van Weperen voorkomen dat Ron Meijerink de gelijkmaker kon binnen tikken.
Een minuut daarna kwam een hoekschop van USV terecht bij de 2e paal bij de volledig vrijstaande spits van de gasten, maar die maaide volledig langs de bal.
USV ging in de slotfase meer risico's nemen en dit leverde het "Hoekstra-team" meer ruimte op.
Na een snelle counter van Oldeholtpade werd Rick Jan van der Leest op zo'n twintig meter van het doel onreglementair gestuit en dit leverde een vrije trap op.
Stefan de Vries belaste zich met deze vrije trap en schoot deze met uiterste precisie in de uiterste hoek (3-1).
Een paar minuten later kwam bij Oldeholtpade Maxim Kuiper in het veld voor Rick Jan van der Leest.
Na een goede pass van Jesper Fischer kon Maxim Kuiper richting doel, maar zijn inzet ging net over de lat.
Direct hierna floot scheidsrechter Van der Wal voor het einde en waren de drie punten binnen voor het "Hoekstra-team
Een mooie overwinning op USV die niet tot stand kwam door goed voetbal, maar vooral door een uitstekende teamspirit en een enorme werklust.

 

USV slikt nederlaag in Oldeholtpade (3-1)

Ondanks het zware veld maakten beide subtoppers er een aantrekkelijke wedstrijd van. Die kon lange tijd alle kanten op. Uiteindelijk trok Oldeholtpade aan het langste eind (3-1). Dat was verdiend. De thuisploeg had op het eigen sportpark Olpae net wat meer inhoud.

USV begon goed aan de wedstrijd en zette Oldeholtpade regelmatig vast op eigen helft. Grote kansen leverde dat niet op. Na twintig minuten werden de rollen omgedraaid. Met een voorname rol voor de kleine, maar onverschrokken linksback Joshua van Weperen. De druk nam toe en de 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na een vrije trap werd Peter de Vries slim vrijgespeeld en zijn inzet paste precies naast de paal. Het leek de voorbode van een vroegtijdige beslissing, maar na een half uur kwam USV toch ineens langszij. De weer sterk spelende Roy Kuiers had oog voor Sander Schaeffer, die op zijn beurt de net ingevallen Max Schaeffer in stelling bracht (1-1). Ook na de pauze bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. USV ging weer als eerste op zoek naar een voorsprong, maar net als voor rust raakte USV het initiatief weer kwijt. Oldeholtpade kwam beter in het spel. In de 69e minuut kreeg aanvoerder Wilco Elshof vrij baan na een slordigheid van USV. Een buitenkans waar de topschutter wel raad mee wist (2-1). USV moest opnieuw in de achtervolging en deed dat met veel energie. Ron Meijerink was dichtbij en Niek Ekkelenkamp vergat na een corner oog in oog met doelman Bastiaan Schonewille de bal te raken. In de 82e minuut was het klaar. De USV-muur stond niet goed opgesteld bij een vrije trap. Stefan de Vries zag het gaatje en schoot knap binnen (3-1). USV kan nog niet onder de kerstboom. Komende zondag staat het inhaalduel tegen Trinitas op het programma. In Boijl wordt om 14.00 uur afgetrapt. De bus naar Friesland vertrekt om 12.00 uur.

Doelman Martijn Scheper gestrekt naar de hoek. 

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!