USV
1
1

Speler Statistieken

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
R.H.G. Beijen

USV had winst voor grijpen tegen Pesse

Het was volop genieten voor het massaal opgekomen publiek op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen. De nog ongeslagen koploper Pesse kwam op bezoek en door de goede resultaten van de afgelopen weken van beide teams kregen de toeschouwers ook dit keer meer dan voldoende waar voor hun geld.
Met name in de eerste helft werd de trotse koploper volledig overklast door het uitstekend spelende team van coach Yves Heskamp. Kort op de tegenstander spelend creëerde USV kans op kans en de mannen uit Pesse onder leiding van aanvoerder Arjan Kleine mochten de handen dichtknijpen dat de Nieuwleusenaren slordig met de opgelegde kansen omgingen. Leon Kooiker, Roy Kuiers, Frank Kuiper en Ron Meijerink vonden bij hun scoringsmogelijkheden of een verdediger of doelman Ruben Waninge op hun weg. Een ruststand van 4-0 of 5-0 was dan ook zeker niet onverdiend geweest.
Na de pauze kwam de koploper uit Pesse beter in de wedstrijd maar de defensie van USV kwam nauwelijks in de problemen. Gaandeweg de wedstrijd nam de thuisploeg het initiatief weer over. Ron Meijerink was dicht bij de openingsgoal maar zag zijn lob op de bovenkant van de lat belanden. De ijzeren regel van de voetbalwet kwam ook nu weer uit omdat een foutje in de verdediging van USV direct door Marco Hartman van Pesse werd afgestraft, 0-1. De thuisploeg verzaakte ondanks deze domper niet en bleef geloven in een beter resultaat. Dat had in de 89e minuut ook succes toen Stefan Boers met een prachtige pass Leon Kooiker bediende. Die bedacht zich geen moment en gaf keeper Waninge met een prima goal het nakijken, 1-1. In de blessuretijd kreeg Roy Kuiers nog een unieke mogelijkheid om de winnende treffer binnen te schieten maar zijn schot werd door een verdediger van Pesse geblokt.
Ondanks het puntenverlies kan USV terugkijken op een prima pot voetbal en vol vertrouwen richting de komend wedstrijden kijken.

1920 USV Pesse
Doelpuntenmaker Leon Kooiker wint ook hier een kopduel

 

 
 
Leon Kooiker bezorgde USV op de valreep nog een punt © Bart Nijstad

Leon Kooiker bezorgt USV toch nog een punt

USV was driekwart van de wedstrijd de bovenliggende partij. Toch leek het vlak voor tijd er nog op dat Pesse de punten uit Nieuwleusen zou mee jatten. Gelukkig voor USV tikte Leon Kooiker de dik verdiende gelijkmaker vlak voor tijd tegen de touwen.

 
 

In de eerste helft was USV duidelijk de baas op het veld. Het joeg Pesse de stuipen op het lijf . USV kreeg zeker acht goede kansen. Ron Meijerink, Roy Kuiers, Dennis van der Veen, Leon Kooiker en Frank Kuiper kregen de bal er echter niet in. Pesse kreeg in de eerste helft pas vlak voor rust de eerste kans, maar die was dan ook bijna raak.

Na rust was de eerste kans voor Leon Kooiker die over kopte. Ron Meijerink raakte na een uur nog de lat. Pesse kwam er af en toe dreigend uit, maar tot veel kansen leidde het niet.

Toch leek USV het deksel op de neus te krijgen, toen Nico Hartman na 74 minuten de 0-1 maakte. USV ging nog meer drukken, terwijl Pesse op de counter loerde. In de 88ste minuut werd een goal van Pesse afgekeurd op advies van de grensrechter, een twijfelgeval. In de tegenaanval scoorde Leon Kooiker de 1-1. Tergend langzaam rolde de bal binnen. De ontlading was enorm. USV bewees dat het prima meedoet in de derde klasse D Noord.

Noord, 3D: USV - Pesse 1-1 (0-0). 74. Nico Hartman 0-1, 89. Leon Kooiker 1-1. Rode kaart: 90+3. Jorn de Vries (Pesse 2 x geel).

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!